L’institut Lacetània farà el primer cicle formatiu de mecanització en modalitat FP dual de la comarca

set. 09, 2013 No Comments by

L’institut Lacetània de Manresa oferirà a partir d’aquest curs el cicle formatiu de grau mitjà de mecanització en modalitat d’FP dual. Es tracta del primer que ofereix el centre amb aquest sistema que combina la formació teòrica a l’institut amb una formació pràctica i remunerada dins de l’empresa. D’aquesta manera, els alumnes coneixen de primera mà l’entorn laboral associat al seu àmbit d’estudi i gaudeixen d’una formació que s’adequa al màxim a les necessitats i demandes del món de l’empresa.

El cicle de mecanització en modalitat dual ha estat possible gràcies a la implicació de les empreses adscrites ala Patronal Metal·lúrgica del Bages, que seran les que acolliran els alumnes per a la seva formació pràctica. Aquest matí s’ha signat a les instal·lacions del Centre de Formació Pràctica l’acord entre el departament d’Ensenyament dela Generalitat i la Patronal Metal·lúrgica, de manera que aquesta oferta formativa serà una realitat ja a partir d’aquest curs 2013-2014.

És previst que siguin aproximadament una dotzena d’alumnes els que inaugurin aquest any el cicle en la seva modalitat dual. Es tracta d’alumnes que l’any passat ja van cursar-ne el primer curs i que aquest any combinaran les classes a l’institut amb l’estada a l’empresa. Per a l’estada, rebran una remuneració en forma de beca-salari i estaran donats d’alta ala Seguretat Social. L’institut Lacetània i les empreses col·laboradores han elaborat conjuntament un pla d’activitat per definir les característiques i els continguts de la formació que els alumnes rebran a l’empresa.

La FP dual

La formació professional dual és una aposta estratègica per millorar la productivitat i l’ocupació a Catalunya. Té com a principal objectiu donar resposta a les necessitats reals del mercat laboral i es basa en una col·laboració entre els centres d’FP i les empreses en el procés formatiu dels alumnes. En aquesta modalitat, l’alumne rep part de la formació a l’institut i part a l’empresa.

Implicar-se en el model d’FP dual suposa per a les empreses recuperar el model d’aprenent, garantint una formació professional que millori la qualificació i el desenvolupament professional dels joves i disposar de personal qualificat adaptat a les seves necessitats i format en els seus processos i cultura empresarial. Als alumnes, l’FP dual els permet compaginar la formació al centre i en una empresa del sector amb un contracte o beca, desenvolupar el seu potencial professional, aprendre en situacions reals de treball, adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat. Pel que fa als centres educatius, la modalitat dual els permet establir una major vinculació i corresponsabilitat amb les empreses que s’impliquen en el procés formatiu dels alumnes.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet