El Bages reclama més suport econòmic a la Diputació per a la promoció i millora dels polígons d’activitat econòmica

ag. 02, 2013 No Comments by

Representants polítics de la comarca del Bages implicats en el projecte de promoció i millora dels polígons d’activitat econòmica s’han reunit amb Joan Roca, diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, i amb Leandre Mayola, gerent de Serveis de Desenvolupament Econòmic, per exposar-los personalment la seva disconformitat amb l’import de la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona al Consell Comarcal del Bages per al projecte de promoció i millora dels polígons industrials.

Aquest any 2013, la Diputació de Barcelona ha reduït l’aportació de 58.000 a 25.000 euros, respecte de l’any passat. Si el 2012 es va atorgar un 60% de l’import sol·licitat pel Consell, enguany la xifra només arriba a un 26%.  La Diputació de Barcelona aporta fons a aquest projecte des de l’any 2008, i això  permet treballar de forma concertada entre el Consell Comarcal i els Ajuntaments per mantenir i actualitzar el cens d’empreses i polígons de la comarca, promoure conjuntament el territori i els seus polígons per a noves implantacions empresarials, donar suport a les associacions d’empresaris/àries i actuar conjuntament per millorar els polígons d’activitat econòmica de la comarca.

Aquest és un projecte prioritari pel Consell Comarcal i els Ajuntaments implicats ja que contribueix a impulsar processos de dinamització econòmica amb l’objectiu final de crear ocupació al territori.

La reunió, a la qual han assistit representants polítics del Consell Comarcal del Bages i dels Ajuntaments d’Artés, Santpedor, Sant Fruitós de Bages i Sant Vicenç de Castellet, ha servit per constatar que la Diputació de Barcelona valora i destaca l’esforç del Bages per presentar un projecte supramunicipal d’aquestes característiques  però ha posat de manifest que aquest fet ha estat insuficient per poder rebre la totalitat de la subvenció sol·licitada. Aquest any 2013 la Diputació ha rebut una demanda de projectes en la línia específica de polígons molt superior a anys anteriors i molt superior a les previsions de la pròpia Diputació de Barcelona, fet que ha significat que s’han hagut de descartar projectes o rebaixar substancialment la subvenció atorgada, com en el cas del Bages.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet