Sant Fruitós de Bages guanyarà una gran plaça al centre del poble

jul. 30, 2013 No Comments by

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha fet l’aprovació inicial d’una  modificació de les normes urbanístiques, convertint-se en el punt de partida d’un projecte que permetrà esponjar l’entorn del carrer Padró i de la carretera de Vic. De fet, l’execució d’aquest projecte ha de permetre que el poble guanyi un nou espai urbà públic al centre del poble de 2.200 m2.

Aquesta és una actuació quantitativament modesta, però qualitativament rellevant. L’esponjament s’obtindrà gràcies a l’enderroc d’algunes de les edificacions que permetrà, a banda d’ampliar la Plaça de la Vila, que les cases de l’entorn millorin els seus patis privats i les condicions generals d’assolellament. Les noves façanes que donaran a l’interior de l’illa milloraran les estances, permetent aprofitar els nous patis i jardins privats, obrint noves obertures i petites ampliacions de tribunes.

La nova superfície a l’interior de la illa pública serà d’uns 1.000 m2. Aquest àmbit donarà continuïtat a l’espai existent de la Plaça de la Vila formant un conjunt d’espais lliures, d’un total de 2.200 m2, que situa l’Ajuntament al centre de l’actuació. I és que el projecte també respon a l’objectiu de relacionar la nova plaça d’una forma més adequada tant amb l’edifici consistorial com amb els habitatges del carrer Padró, millorant-ne la seva qualitat ambiental i urbana.

Es preveu que el tràmit d’aquest procés urbanístic sigui d’almenys un any, a partir del qual es podrà començar a plantejar un calendari per dur a terme, si s’escau, les obres d’enderroc i la posterior urbanització.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet