El Consell Comarcal fa balanç de la legislatura i es proposa mantenir els serveis als municipis fins al 2015 i consolidar projectes

jul. 26, 2013 No Comments by

El Consell Comarcal del Bages ha fet balanç aquest migdia dels dos primers anys de  la legislatura i ha traçat els principals objectius fins l’any 2015, que passen per mantenir els serveis als ajuntaments de la comarca i consolidar projectes. ERC, PSC i ICV-EUiA han renovat el pacte de Govern signat fa dos anys amb la novetat destacada del respecte al dret a decidir del poble de Catalunya. La presidenta del Consell Comarcal del Bages, Mercè Cardona, ha destacat que l’acord es basa “en la confiança i el diàleg”, ha destacat “la bona relació dels grups que formem part de l’equip de Govern” i el fet que “prioritzem l’interès de la comarca per damunt dels partits fent una feina rigorosa i seguint uns criteris de responsabilitat”.

Objectius principals

El Consell Comarcal es proposa mantenir i augmentar en la mesura del possible els serveis que presta als municipis malgrat la conjuntura econòmica. En l’àmbit de territori i medi ambient, es treballarà en la portada d’aigua a Fonollosa, Calders i Sant Mateu de Bages i es licitaran obres per arranjar camins amb un valor de 983.000 euros. En matèria de promoció econòmica, s’obrirà una nova convocatòria de microcrèdits per a petites i mitjanes empreses amb una partida de 185.000 euros i es millorarà l’accés a la informació dels polígons d’activitat econòmica a través dels dispositius mòbils (tablets i smartphones). Malgrat la reducció de recursos per part de la Generalitat, el Consell també treballarà per ampliar les beques de menjador escolar per fer possible arribar a més famílies amb dificultats socials i econòmiques.

Turisme i cultura

La presidenta del Consell Comarcal, Mercè Cardona, ha assenyalat les accions en l’àmbit del turisme que passen per tenir un únic portal a internet que agrupi tota l’oferta i la consolidació de l’oferta turística vinculada al Geoparc. Finalment, des de l’àrea de Cultura es promouran els actes de commemoració dels 300 anys del 1714 a la comarca.

Balanç de legislatura

La vicepresidenta primera del Consell Comarcal, Adriana Delgado, i el conseller de Desenvolupament Comarcal, Víctor Marcos, han fet un balanç positiu de les accions fetes en el primer tram de la legislatura de suport als ajuntaments. Delgado ha assenyalat les gestions fetes per a la portada d’aigua als municipis del Cardener i del Llobregat, les millores en els camins, la creació de l’Agència Comarcal de l’Energia i l’ingrés a la xarxa europea d’aigua Netwerc H20. En l’àmbit del turisme es destaca la feina feta des del Rebost de Productes Naturals del Bages i l’impuls del Geoparc de la Catalunya Central.

Accions diverses

Per la seva part, Víctor Marcos ha recordat la importància de les beques menjador, la diagnosi feta per millorar l’eficiència de les llars d’infants i les escoles de música de la comarca i la coordinació dels actes del 300 aniversari del 1714 al Bages. Marcos també ha volgut destacar l’impuls dels protocols per evitar l’absentisme escolar i el maltractament infantil. Finalment, ha remarcat les accions en matèria de promoció econòmica i desenvolupament (pàgina web Investinbages, els projectes Hub i Regió Verda i els microcrèdits atorgats a 40 petits i mitjanes empreses). 

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet