Vilobí d’Onyar acull les primeres colònies d’immersió lingüística en anglès organitzades per Kids&Us

jul. 18, 2013 No Comments by

Un centenar de nens d’arreu de Catalunya viuen aquests dies una experiència d’immersió lingüística total en anglès sense haver de viatjar a l’estranger. Ho fan a la província de Girona, a la casa de colònies Can Freu de Vilobí d’Onyar, de la mà de l’empresa catalana Kids&Us, creadora d’un innovador mètode per a l’aprenentatge de l’anglès. Es tracta de la primera ocasió en què Kids&Us organitza unes colònies d’immersió total en llengua anglesa les 24 hores del dia i fora d’un espai urbà, on els nens realitzen diverses activitats com excursions, via ferrada, balls, teatre, etc., relacionades amb la temàtica Índia. Kids&Us compta amb més de 100 escoles a Catalunya, Espanya, Andorra, Itàlia, França i Bèlgica que sumen més de 25.000 alumnes.

Un mètode innovador

Kids&Us ha creat i desenvolupat un mètode propi per aprendre anglès a partir de la immersió lingüística que exposa els infants a la nova llengua des de molt petits i aconsegueix així que la vagin adquirint de forma natural. L’objectiu d’aquesta metodologia és reproduir el sistema amb el que s’adquireix la llengua materna: amb una immersió lingüística total, escoltant primer per assimilar la fonètica, sense traduccions, amb expressions adequades a l’edat del nen… L’aprenentatge a Kids&Us comença amb tan sols un any d’edat, fins i tot abans de què els nens comencin a parlar, i s’allarga fins als 18 anys en què els alumnes són capaços d’expressar-se perfectament en anglès.

La filòloga Natàlia Perarnau és la creadora d’aquest sistema pedagògic, que va sorgir a partir de la seva pròpia experiència com a mare i professora d’anglès i de la voluntat de posar solució al baix nivell d’anglès que hi ha entre els joves de casa nostra, malgrat que l’hagin après tant a l’escola com en acadèmies d’idiomes. El que va començar ara fa 10 anys amb una primera escola a la ciutat de Manresa és avui un projecte en ple creixement amb presència a 5 països europeus.

Immersió total

Les colònies organitzades a Can Freu suposen la primera experiència de Kids&Us fora dels propis centres o de les escoles amb les que col·labora habitualment. La proposta vol continuar la tasca pedagògica duta a terme als centres durant el curs i facilitar un entorn on l’anglès sigui la llengua vehicular per a totes les activitats de la vida quotidiana. Per això, els monitors, nadius o no, han estat formats específicament en la metodologia Kids&Us i se segueix un rigorós programa pedagògic creat especialment per aquesta ocasió.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet