Professionals d’infermeria podran formar-se a la Catalunya Central en medicina familiar i comunitària

jul. 18, 2013 No Comments by

A partir de l’any vinent, els centres de l’Institut Català dela Salut (ICS) a les comarques del Bages, Anoia i Osona podran formar infermeres i infermers en l’especialitat de medicina familiar i comunitària. Això serà possible després que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat hagi acreditat la Unitat Docentde l’Institut Català dela Salut a la Catalunya Central com a unitat multiprofessional en l’especialitat d’atenció primària. D’aquesta manera, la Unitat integrarà la formació especialitzada de professionals de medicina familiar i comunitària i d’infermeria familiar i comunitària. El Ministeri de Sanitat ha acreditat 14 places d’infermeria i es preveu que l’any vinent ja s’ofereixin quatre d’aquestes places al territori.

L’acreditació com a unitat docent multiprofessional comporta la formació integrada de diferents especialistes en un mateix àmbit i, per tant, els professionals en formació han d’adquirir continguts comuns i específics de la seva disciplina. Això també fa que les competències comunes s’avaluïn sota els mateixos criteris i que es comparteixin sessions clíniques, seminaris i projectes d’investigació.

Una unitat docent d’aquest tipus promou, des del període formatiu, el treball en equip que consisteix a atendre els pacients de manera integral i multidisciplinària.

L’ICS a la Catalunya Central

La Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central presta atenció sanitària a una població aproximada de 425.000  habitants de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona. És un equip d’uns 1.400 professionals que està al servei dels ciutadans en 39 centres d’atenció primària i 112 consultoris locals.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet