Sant Vicenç de Castellet programa el primer Concurs Festival de Cine amateur amb 41 projeccions del 18 al 28 de juliol

jul. 16, 2013 No Comments by

Sant Vicenç de Castellet incorpora una nova oferta cultural per a les nits d’aquest mes de juliol. El municipi ha presentat aquest migdia el primer Concurs Festival de Cine amateur que se celebrarà del 18 al 28 de juliol en una iniciativa sorgida des de l’Associació Art i Cultura que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. El festival té un caràcter amateur i es proposa donar a conèixer produccions modestes d’arreu del món. L’Associació Art i Cultura ha rebut un total de 170 pel·lícules i curtmetratges de diferents gèneres dels quals n’ha seleccionat 41, 40 dels quals entraran a concurs. Les projeccions es faran al Teatre de la Societat Coral l’Estrella on s’ha instal·lat una pantalla i col·labora d’aquesta manera amb un certamen que pretén tenir continuïtat al municipi.

 

Actors coneguts

Tot i que el festival té un caràcter amateur hi ha projeccions professionals que compten amb actors coneguts per al gran públic. És el cas de David Fernández, Amparo Baró, Carmen Ruiz, María Valverde o Cesc Casanovas. El certamen s’estrenarà aquest dijous a les 10 de la nit amb la pel·lícula Tatoo de la productora Qumul Produccions. L’acte comptarà amb una xerrada el director del film Adri Torres. Entre els títols a concurs destaca la presència de manresà David Victori amb el seu exitós treball La culpa. El festival premiarà la millor pel·lícula i el millor curtmetratge amb una dotació econòmica de 200 i 150 euros respectivament. A més, es distingiran quatre curtmetratges finalistes i les categories de millor música, actor, actriu i director. 

Preus populars

L’organització del festival vol que el certamen tingui el màxim de ressò possible i per això proposa un abonament per a les vuit sessions de projeccions a un preu de vuit euros. També hi haurà l’opció de pagar dos euros per cada sessió. Els socis de l’Associació Art i Cultura i de la Societat Coral l’Estrella tindran l’abonament complet a un preu de cinc euros. Totes les projeccions comptaran abans amb una xerrada que situarà els espectadors. Les entrades es podran adquirir durant els dies de festival o bé a l’establiment El Racó de les Flors.

Continuïtat a partir de setembre

Els organitzadors del primer Concurs Festival de Cine pretenen que l’esperit del festival es mantingui a partir del mes de setembre. L’Associació Art i Cultura es proposa establir un dia al mes per projectar cinema al Teatre de la Societat Coral l’Estrella en format de filmoteca. Així la resta de pel·lícules i curtmetratges rebuts que no han entrat a concurs es podran veure més enllà del festival en el marc d’una programació estable.

Associació Art i Cultura

L’Associació Art i Cultura va néixer el passat mes de setembre a Sant Vicenç de Castellet amb la voluntat de promoure la cultura al municipi. L’entitat ha programat una vintena d’actes durant els darrers mesos entre els quals destaquen exposicions, presentacions de llibres, etc. El Concurs Festival de Cine esdevé tot un repte perquè és el primer gran esdeveniment que organitza l’entitat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet