El CAP Plaça Catalunya de Manresa arriba als 25 anys

jul. 15, 2013 No Comments by

Aquest mes de juny el centre d’atenció primària (CAP) de la plaça de Catalunya ha arribat als 25 anys de servei als usuaris d’una àmplia zona de Manresa. L’activitat, que ha estat creixent durant aquest quart de segle, va arribar el darrer exercici de 2012 a les 126.950 assistències, de les quals 64.339 corresponen a visites de medicina general; 36.077, a infermeria; 10.553, a pediatria i la resta a altres serveis.

El CAP Plaça Catalunya va estar ubicat durant gairebé 23 anys a uns baixos del carrer de Lepant número 7, fins que el setembre de 2011 es va fer el trasllat a les instal·lacions de l’edifici del CAP Bages, que és més gran i es va remodelar adequadament. Les condicions per als usuaris i els professionals han millorat substancialment amb aquest canvi d’ubicació.

La plantilla també ha crescut d’acord amb l’increment de la demanda. Així, s’ha passat de 10 a40 professionals entre personal de medicina i d’infermeria, llevadores, i de treball social i auxiliar de clínica, sense incloure-hi el personal administratiu. Aquest CAP pertany a una de les primeres àrees bàsiques de salut (ABS) de Catalunya.

El CAP Plaça Catalunya s’ha distingit per la seva capacitat docent. Des de l’any2006 haformat un total de 45 especialistes MIR en medicina de família, dos dels quals formen part de l’equip actual. El centre ha esdevingut també un referent en teledermatologia, camp en què ha rebut destacats reconeixements.

Al capdavant del CAP hi va haver des de 1988 fins a 2007 el Dr. Antonio Garde, que fou rellevat per la Dra. Dolors Comet fins a 2009 i des d’aquest any fins ara hi ha la Dra. Elisabet Descals.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet