Sant Vicenç de Castellet combina tradició i novetats en un programa de Festa Major pensat per a tots els públics

jul. 11, 2013 No Comments by

Sant Vicenç de Castellet s’endinsa aquest divendres a la Festa Major d’estiu 2013. La regidoria de Cultura ha programat una trentena d’activitats fins dilluns amb el suport de les entitats del municipi i l’Associació Activa’t de Festa que han treballat de valent per oferir un programa divers i pensat per a tots els públics. La festa combina la tradició amb les novetats per mantenir l’atractiu any rere any. El castell de focs, el correfoc i la XX Trobada de Gegants són algunes de les propostes assenyalades del programa en què també destaca un Encierro pamplonica i la xoriçada popular.

Correfoc per començar

Els actes començaran divendres a la tarda amb el cercatasques, la projecció del vídeo promocional de Sant Vicenç de Castellet i el pregó de Festa Major a càrrec de la Coral Al Vent amb motiu del 50è aniversari. El plat fort arribarà a la nit amb el Correfoc que enguany estrena recorregut i recuperarà el pas per l’estret carrer de Castellet. La nit continuarà amb la música del grup AUTOPUT a la plaça de l’Onze de Setembre.

Dissabte de ball

L’Orquestra Costa Brava protagonitzarà el ball de Festa Major dissabte a la nit a la plaça de l’Onze de Setembre. Abans també oferirà un concert a la mateixa plaça i durant tot el dia hi haurà activitats esportives i actes singulars com la I Trobada de Bateries amb una vintena de músics de la comarca.

Actes tradicionals

Diumenge serà una jornada amb un protagonisme per a les activitats més tradicionals. Al matí la missa de Festa Major, el concert de la Societat Coral l’Estrella i la XVII Trobada de Puntaires s’enduran el protagonisme. Prendrà el relleu la XX Trobada de Gegants a la plaça de l’Ajuntament a dos quarts de 12 del migdia amb deu colles d’arreu de Catalunya. A la nit el X Festival de Dansa reunirà els grups +K Dansa, Escola de Dansa Margarita, Gimnàs Marca, Gimnàs del Pavelló i Tot Dance.

Novetats

Una de les novetats del programa serà a la tarda amb la reproducció d’un autèntic Encierro pamplonica pels carrers del municipi amb braus inflables de grans dimensions. L’acte és per a totes les edats i la diversió està assegurada. Una de les altres novetats és la xoriçada ouferrada popular a la plaça Onze de Setembre que inclourà xoriço, dos ous ferrats, pa i beguda per 3 euros i anirà a càrrec del Centro Cultural Andaluz.

Dilluns, punt i final

Sant Vicenç de Castellet posarà el punt i finals als actes de Festa Major dilluns amb activitats aquàtiques per als més petits al matí. A la tarda els més valents es podran posar a prova amb les proves del popular concurs Humor Amarillo. El Castell de Focs, a càrrec de la Pirotècnia Igual, i les Havaneres amb el grup Port Bo esdevindran la cloenda d’enguany. Els actes seguiran la setmana amb la primera edició de la Festa Major Infantil.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet