L’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central dóna la benvinguda als disset nous metges que es formaran en medicina familiar i comunitària

jul. 09, 2013 No Comments by

Foto de grup dels nous MIR de l’ICS a la Catalunya Central

Disset metges i metgesses interns residents (MIR) es formaran des d’ara i fins al 2017 als centres de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central. Ho faran en l’especialitat de medicina familiar i comunitària, combinant les estades als centres d’assistència primària de l’ICS amb la formació en l’àmbit hospitalari. Aquest procés també inclou el pas per altres dispositius, tant de l’àmbit sociosanitari, com d’emergències i d’atenció continuada. L’objectiu del programa formatiu és que aquests professionals vagin assolint competències i responsabilitats en l’assistència de manera gradual.

Aquest divendres va celebrar-se, a la seu de la Gerència Territorial de l’ICS a la Catalunya Central, l’acte de benvinguda als integrants de la promoció 2013-2017, amb la presència del gerent de l’ICS al territori, Lluís Riu; del cap d’estudis de la Unitat Docent de la Catalunya Central, Joan Deniel; i de representants dels hospitals de la Catalunya Central i dels centres docents de l’ICS.

En aquest acte també hi va prendre part la metgessa del CAP de Manlleu Sara Sánchez, que va explicar la seva experiència, primer, com a resident d’aquest centre i, posteriorment, com a tutora. Sánchez va animar els nous MIR a implicar-se activament en aquest període formatiu, a treballar i a seguir estudiant.

A tota la Catalunya Central s’han incorporat disset metges en aquesta convocatòria, que s’afegeixen a la cinquantena que ja es troben en fases més avançades del seu procés de formació. Els nous metges i metgesses residents, que s’han incorporat entre els mesos de maig i juny, acabaran la residència el maig de 2017. La seva mitjana d’edat és de trenta anys.

En total, durant el proper any, aquesta Unitat docent té la responsabilitat de formar 63 MIR. En la seva supervisió, hi ha implicats 47 professionals que exerceixen com a tutors. Per comarques, trenta tenen plaça en centres de l’ICS al Bages, vint-i-tres a Osona i deu a l’Anoia.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet