Sant Vicenç de Castellet impulsa la Comissió de Joves en el marc de les accions per fomentar la participació ciutadana

jul. 04, 2013 No Comments by

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha presentat aquest migdia la Comissió de Joves del municipi en el marc de les accions de participació ciutadana de la legislatura actual. El nou grup està format per una quinzena nois i noies amb inquietuds i amb ganes d’implicar-se en el dia a dia del municipi. La Comissió de Joves és fruit del treball en matèria de participació ciutadana que porta a terme l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet durant els darrers mesos. El consistori ha elaborat una diagnosi del municipi en matèria de participació i compta amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona per plantejar noves accions. El document destaca les capacitats del municipi que compta amb una seixantena d’entitats i apunta el compromís de l’Ajuntament i la motivació de la ciutadania com dos elements clau per potenciar les accions en aquest àmbit.

Noves accions

L’Ajuntament prepara noves accions en matèria de participació ciutadana a mitjà termini. La regidoria de Participació Ciutadana treballa en l’organització d’una jornada que fomenti la implicació dels veïns de Sant Vicenç de Castellet el proper mes d’octubre. En paral·lel, des de l’Ajuntament es reservarà una partida en el capítol d’inversions en els pressupostos de 2014 amb l’objectiu que la ciutadania esculli a què destinar aquesta inversió.

Comissió de joves

La nova Comissió de Joves ha tingut el suport de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament i neix amb l’objectiu de dinamitzar l’oferta juvenil del municipi. El grup és heterogeni, s’anomena Quixotades i està format per una quinzena joves a partir de 16 anys que treballen des del mes de març i s’han estrenat darrerament amb l’organització dels actes de la revetlla de Sant Joan. Tenen la seva seu al Casal de Joves “El Rkó” i es reuneixen setmanalment per compartir inquietuds i preparar actes adreçats al col·lectiu més jove.

Pla d’Actuació Municipal

Les accions per fomentar la participació formen part del Pla d’Actuació Municipal que planteja 400 compromisos adquirits per al període 2012-2015 en el marc del projecte participatiu “Sant Vicenç despert@”. En la majoria d’ocasions es tracta de petits detalls, actituds i sumes de sinergies per fer possibles petits canvis en el dia a dia en un moment on plantejar grans obres i accions és difícil. Es preveuen actuacions en matèria d’integració i cohesió social, cultura, desenvolupament, seguretat, formació, salut i benestar, ciutadania i administració.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet