El Consell d’Alcaldes del Bages va debatre la creació d’un ens turístic comarcal

jul. 03, 2013 No Comments by

El Consell d’Alcaldes del Bages va debatre ahir, entre d’altres temes, la possible creació de l’entitat Bages Turisme, una organització especial sense personalitat jurídica pròpia liderada pel Consell Comarcal del Bages i que té com a finalitat aglutinar en un sol ens les polítiques de turisme de tota la comarca, i de forma especial les que exercien els consorcis turístics del Cardener i les Valls del Montcau, recentment desapareguts. Ahir es va acordar continuar tractant aquest tema en properes reunions per portar  una proposta consensuada al ple del Consell Comarcal.

D’altra banda, el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, va assistir ahir al Consell d’Alcaldes per tal de copsar quines són les problemàtiques i necessitats dels municipis i presentar els serveis que s’ofereixen des del seu organisme. A més, es va parlar de les al·legacions que han presentat a l’avantprojecte de la llei de Govern locals, com la demanda que els consells han d’actuar com a ens descentralitzat de la vegueria o la Diputació, amb  competències pròpies i finançament (cal tenir en compte que el cost econòmic dels Consells representa només un 0,7% en despesa de càrrecs públics en el global dels pressupostos).

Finalment, un altre dels temes tractats al Consell d’Alcaldes va ser la presentació de la pàgina web del tricentenari de la Diada, en què es recolliran tots els actes que es duguin a terme al Bages des d’ara i fins al setembre del 2014. El Consell Comarcal coordina l’organització d’aquesta commemoració i recull tota la informació de les entitats i municipis que se sumin a la celebració. La intenció és que els municipis treballin a partir dels eixos institucional, popular i festiu, pedagògic i científic.

 

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet