Un centenar de professionals de la salut posen en comú les seves experiències en la segona Jornada d’Urgències d’Atenció Primària de l’Anoia

juny 21, 2013 No Comments by

Una imatge de la jornada

Un centenar de professionals d’urgències d’atenció primària, majoritàriament de l’Anoia però també d’altres comarques properes, van posar en comú les seves experiències en aquest àmbit en la segona Jornada d’Urgències d’Atenció Primària de l’Anoia que va celebrar-se a Igualada. La Jornada va servir com a punt de trobada de tots els professionals que treballen en atenció continuada d’urgències territorials (ACUT) de la comarca, un territori que es caracteritza per la seva extensió i dispersió geogràfica.

La xerrada inaugural va ser a càrrec de Pere Subirana, director de l’ACUT Barcelona-Muntanya, que va compartir la seva llarga experiència en les urgències d’atenció  primària de l’àrea de Barcelona i va explicar com han evolucionat. Tot seguit, els professionals que fan atenció continuada van presentar catorze comunicacions orals sobre diferents experiències viscudes durant les visites d’urgències. La Jornada va continuar amb dos tallers. El primer, anomenat “Alteracions de la glicèmia a urgències”, va ser a càrrec de Margarita Giménez, metgessa especialista de la Unitat de Diabetis de l’Hospital Clínic de Barcelona. Es va plantejar com un taller molt pràctic, cosa que va facilitar la interacció i la participació dels professionals. El segon,  “El pacient agitat a urgències d’atenció primària”, fou a càrrec de Tomàs Castelló, psiquiatre del servei de Psiquiatria i Salut Mental del Consorci Sanitari de l’Anoia, que va presentar un algoritme d’actuació en aquests casos.

La taula inaugural de la Jornada va comptar amb la participació del gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Lluís Riu; la responsable de planificació de la Gerència Territorial de la Catalunya Central del Servei Català de la Salut, Remei Juncadella; i el regidor de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada, Fermí Capdevila.

Des de l’organització s’ha fet una valoració molt positiva de la resposta del col·lectiu sanitari a aquesta segona Jornada, tot i les dificultats que té actualment. Marta Sagarra, directora de l’ACUT Anoia, es declara “molt satisfeta per la bona participació en la Jornada, tant pel nombre de professionals inscrits com pel fet de doblar les comunicacions presentades respecte a la primera edició”, i afegeix: “hem aconseguit l’objectiu de gaudir d’una Jornada molt enriquidora per a tots els col·lectius sanitaris, en un tema complex com són les urgències”.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet