L’Hostal del Camp inicia una nova etapa amb l’aposta pels productes Km0 i la voluntat de convertir-se en laboratori d’idees turístiques

juny 19, 2013 No Comments by

L’Hostal del Camp, restaurant i hotel situat al terme de Sallent de la família Sala-Blanch, inicia una nova etapa empresarial centrada en una aposta clara pels productes agroalimentaris de proximitat i amb la voluntat de convertir-se en un aglutinador i dinamitzador de projectes turístics i en un espai de foment dels bons hàbits alimentaris.

Entre d’altres projectes, en aquesta nova etapa es desenvolupa una oferta gastronòmica centrada en els productes de proximitat -especialment els artesans i ecològics-, una àmplia representació dels cellers de la DO Pla de Bages i una oferta de menús per a nens basats en la dieta mediterrània i l’equilibri nutricional. A més, l’Hostal del Camp ha projectat un hort ecològic amb varietats autòctones, una agrobotiga en què els visitants podran adquirir els productes del territori, i una proposta de rutes per passejar, córrer o fer amb bicicleta per l’entorn de l’establiment.

Laboratori d’idees de l’àmbit turístic

El nou projecte de l’Hostal del Camp, però, va molt més enllà de l’oferta gastronòmica o hotelera i busca la posada en marxa de diversos projectes de responsabilitat social i dinamització del territori. En aquest sentit, es proposen sumar esforços, tant amb el sector privat com el públic, per al desenvolupament turístic del Bages i convertir l’Hostal del Camp en un punt de trobada i laboratori d’idees obert a tot el sector per debatre sobre les possibilitats del territori, proposar noves iniciatives, innovar i crear xarxes de treball entre diferents empreses i organismes del sector turístic.

Responsabilitat social

L’altra gran línia d’actuació iniciada per l’Hostal del Camp és en l’àmbit de la responsabilitat social, en la qual es duen a terme diversos projectes de foment de l’alimentació saludable i de col·laboració amb entitats socials i solidàries. A part del desenvolupament d’una oferta de menús infantils en format de plat combinat on destaquen els ingredients saludables i equilibrats, l’Hostal del Camp ha posat en marxa una sèrie de tallers sobre alimentació que du a terme periòdicament amb el nom “Entra al S.A.C.” (salut, alimentació i cuina).

A més, tot l’excedent de menjar fresc del seu restaurant es dóna a menjadors socials, i s’ofereixen cursos de cuina i pastisseria en col·laboració amb entitats solidàries.

 La història de l’Hostal del Camp

L’Hostal del Camp, ubicat al municipi de Sallent, prové de la finca familiar en què es va edificar una casa pairal i unes granges. A la dècada dels 80 la granja es va tancar i es va reconvertir en naus industrials on els actuals propietaris de l’Hostal del Camp van  constituir una empresa distribuïdora de productes d’alimentació. Paral·lelament es van fer càrrec d’un restaurant i bar de copes a Manresa que ja havien inaugurat els seus pares i la seva àvia a finals dels anys 60.

Finalment, el projecte de restaurant es va traslladar a la finca familiar de Sallent i el setembre del 94 va obrir portes l’Hostal del Camp: el restaurant, la sala de banquets per a 120 comensals, les 10 primeres habitacions de l’hotel, la piscina, la segona fase d’habitacions, el celler i així va anar creixent fins a l’actualitat, culminant l’any 2009 amb l’espai Les Veles per a 300 comensals a tocar de la piscina.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet