El Centre de Salut Internacional d’Osona ha atès més de 600 consultes de viatgers durant el darrer any

juny 17, 2013 No Comments by

Més de 600 viatgers han passat durant el darrer any pel Centre de Salut Internacional d’Osona, ubicat al CAP Osona de Vic, i des d’on s’ofereix informació de salut a les persones que han de viatjar a països exòtics o tropicals. El Centre també s’ocupa d’administrar les vacunes recomanades en funció del lloc de destinació. De totes les visites que ha rebut el Centre durant el darrer any 509 han estat consultes sobre salut i 103, segones dosis de vacunes.

L’activitat màxima es va registrar durant els mesos d’estiu de l’any passat, coincidint amb la temporada de vacances. Només entre juny i setembre van fer-se 221 consultes i van administrar-se 54 segones dosis de vacunes. L’activitat entre setembre i maig ha estat de 288 consultes i 49 segones dosis de vacunes. En aquest  període s’han tractat majoritàriament persones que havien de fer viatges de feina o bé per visitar familiars i amics. Els principals països de destinació dels viatgers que s’han adreçat al Centre de Salut Internacional d’Osona han estat l’Índia, Ghana, el Senegal, Tailàndia i Nigèria. Fora de la temporada d’estiu, l’Índia ha passat al tercer lloc i Tailàndia al cinquè, i s’han situat com a països predominants els de l’Àfrica subsahariana.

El Centre de Salut Internacional d’Osona informa sobre les condicions de salut dels usuaris i les vacunes recomanades i prescriu la medicació preventiva de la malària. A més, dóna informació sobre la prevenció de riscos relacionats amb el viatge en temes com ara: alimentació, sol, bany, insectes, altitud, clima, etc. L’activitat del centre inclou diverses tasques assistencials i formatives: consell al viatger, primera visita, vacunació i prescripció de quimioprofilaxi, derivació de viatgers que necessiten la vacuna contra la febre groga, formació de professionals, manteniment d’informacions útils a través del web del viatger, tallers de formació, etc. Es recomana que els viatgers visitin el Centre almenys sis setmanes abans d’emprendre el viatge.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet