El Bages registra la millor dada dels últims sis mesos en relació a l’atur

juny 12, 2013 No Comments by

Seguint la tendència favorable de Catalunya i del conjunt de l’Estat, l’atur al Bages el mes de maig ha disminuït un 0,6% respecte del mes anterior. En nombres absoluts el Bages ha registrat un descens de l’atur de 95 persones respecte el mes d’abril de 2013. El nombre total de treballadors en atur és ara de 16.401, 8.337 homes i 8.064 dones.

Aquesta reducció intermensual de l’atur en valors absoluts és la millor dada dels últims 6 mesos segons queda registrat a L’Observatori del Bages. Després d’uns mesos d’augments i baixades moderades, el mes de maig ens tornem a situar exactament amb el mateix nombre d’aturats que el mes de novembre de 2012 (16.401 persones).

El descens de l’atur es concentra en els homes (96 aturats menys). En canvi, les dones registren un augment insignificant (1 persona més). Per sectors, el descens ha estat generalitzat, només s’eleva l’atur entre els aturats sense ocupació anterior  (24 aturats més).

Per municipis, en relació al mes anterior, els que registren una baixada significativa són Manresa (-58 persones), Artés (-26), Súria (-19), El Pont de Vilomara i Rocafort (-14) i Sant Fruitós de Bages (-11). En canvi, hi ha municipis que registren un augments de les persones en situació d’atur, entre d’ells destaquen: Sant Joan de Vilatorrada (30), Balsareny (14) i Sant Vicenç de Castellet (13).

Tot i el descens intermensual, el volum d’aturats és un 1,95% superior al de maig de 2012 (314 aturats més).

Pel que fa a la contractació, la xifra de contractes laborals formalitzats al Bages el maig de 2013 ascendeix a 3.520, amb un increment intermensual del 10,55% i un increment interanual del 9,22%. La majoria de contractes formalitzats han estat temporals (89,03%).

L’Observatori del Bages

L’Observatori del Bages, elaborat pel Consell Comarcal, és una eina d’informació socioeconòmica que ofereix dades actualitzades sobre l’evolució de l’atur i la contractació al Bages, municipi per municipi. El document analitza l’evolució mensual i anual de l’atur i la contractació i destaca les característiques del mercat laboral bagenc en comparació amb la província de Barcelona i altres comarques centrals.

Els observatoris de mesos anteriors estan disponibles i es poden consultar on-line a través de la pàgina web del Consell Comarcal del Bages: www.ccbages.cat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet