Les llevadores del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva d’Osona inicien un programa de preparació per al part a dues piscines de la comarca

maig 24, 2013 No Comments by

Les llevadores de l’Atenció ala Salut Sexuali Reproductiva (ASSIR) d’Osona, de l’Institut Català dela Salut (ICS), han iniciat aquest mes de maig el Programa de preparació maternal a l’aigua a dues piscines de la comarca d’Osona: la piscina del Fitness Vic ila Piscina Municipalde Manlleu, amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu.

Aquest Programa consta d’una hora de teoria en què es parla de l’embaràs, part, lactància, postpart, cures del nadó, etc., i una hora de pràctica d’exercicis específics a l’aigua, especialment per tonificar i millorar l’elasticitat de la musculatura, els lligaments i tendons implicats en l’embaràs i el part.

L’objectiu principal del Programa és arribar al part en les millors condicions físiques i psicològiques possibles, augmentant el benestar durant l’embaràs i adquirint confiança a través del coneixement del propi cos, relaxant les zones més sobrecarregades durant la gestació i corregint postures incorrectes, augmentant la capacitat respiratòria utilitzant l’aigua com element de treball, i afavorint el vincle mare-fill. És important tenir en compte que la preparació per al part a l’aigua no és sinònim de “part a l’aigua”.

Beneficis de la preparació per al part a l’aigua

La preparació per al part és essencial per tal de millorar les condicions físiques, psíquiques i emocionals de les embarassades. Si, a més, aquesta preparació es fa en un medi aquàtic els beneficis són més grans, ja que disminueix la sensació de pes real del cos, cosa que fa que sigui una pràctica segura pel fet de tenir menys risc de lesió. S’ha demostrat que fer exercici moderat en aquesta etapa és molt beneficiós.

Les llevadores, professionals referents

Aquest programa de salut que promou l’Institut Català dela Salut(ICS) està dirigit per una llevadora, professional de referència per a les embarassades, que està especialment formada per dur a terme la preparació integral (física, psíquica i emocional) de les gestants perquè arribin al part en les millors condicions possibles. La llevadora és la professional que coneix més l’embarassada, ja que controla l’embaràs, el part i postpart i, per tant, la preparació per al part que li proposa és més eficient.

Sessions del programa a Osona

El curs dura aproximadament unes 8 setmanes i està adreçat a totes les embarassades de més de 25 setmanes de gestació de la comarca, sempre que hi hagi disponibilitat de places.

Abans de començar el curs la llevadora realitza una visita a les gestants que hi estan interessades per tal de valorar si hi ha alguna contraindicació que desaconselli l’exercici a l’aigua.

Ala Piscina Municipalde Manlleu les sessions es realitzen els dilluns de18 a20 h i a la piscina del Fitness Vic els dijous de18 a20 h.

Per apuntar-s’hi cal trucaral telèfon del’ASSIR Osona, al CAP Osona: 93 889 02 22, extensió 8213.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet