La jornada del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages escoltarà experiències exitoses de turisme gastronòmic

maig 22, 2013 No Comments by

La Ruta del Xató, el cigronet de l’Alta Anoia i la Cuina de l’Empordanet seran les tres experiències exitoses de turisme gastronòmic que s’explicaran a la Jornada de Formació del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages que se celebrarà el proper dilluns a la Fundació Alícia. En una jornada titulada “La gestió de la incertesa” es volen donar claus per gestionar aquests moments econòmicament difícils, trobar noves oportunitats en el sector de turisme gastronòmic, estalviar costos a les cuines, etc.

El director d’Alícia, Toni Massanés, explica que “la crisi ha fet baixar dràsticament la facturació en la restauració. Per gestionar negocis en aquest temps d’incertesa la formació és més necessària que mai: l’excedent de l’alegria econòmica permet menys rigor però l’escassetat obliga a comprometre’s amb l’excel·lència” i afegeix que “ la jornada tractarà, per exemple, com aprofitar qualsevol oportunitat per petita que sigui o com ser flexibles per refer-nos dels episodis adversos. Hi haurà exemples, casos pràctics i eines per a la bona gestió de la incertesa”.

En el cas de la Fundació Alícia, participarà a la Jornada fent un taller per evitar el malbaratament alimentari en els establiments de restauració, que és una causa directa de pèrdues en molts negocis. I també es presentarà el treball de promoció del turisme gastronòmic que la Fundació està realitzant per a la Diputació de Barcelona.

La Jornada s’obrirà amb la intervenció de Diego Sánchez, president del Gremi i propietari de Diesa Restauració, que explicarà el cas pràctic de la seva empresa. Després serà el torn de Jesús Feliu, administrador de Jesús Feliu consultors, i d’Ignasi Olivé, del Centre Gràfic.

Diego Sánchez opina que “amb la crisi hem d’aprendre a sortir de la zona de confort i a potenciar la imaginació, l’agilitat, la flexibilitat, la capacitat d’adaptació… Això és el que volem tractar en aquesta Jornada”.

La Jornada de Formació del Gremi, que enguany ja arriba a la dotzena edició, tindrà lloc entre les 9 del matí i les 2 del migdia i és previst que reuneixi un centenar d’assistents, entre professionals del sector i estudiants de restauració i de turisme. La Jornada ja s’ha consolidat com un punt de trobada del sector, per intercanviar experiències, compartir problemàtiques, proposar solucions i escoltar experiències d’èxit d’altres territoris.

Precisament, aquest any s’aposta per tornar a recuperar la fórmula de taula rodona, a les 12 del migdia, amb la participació de Martí Sabrià, del col·lectiu de cuina L’Empordanet, que parlarà de les oportunitats turístiques relacionades amb la gastronomia; Pere Massana, agrònom i agricultor, productor del cigronet de l’Alta Anoia, i expresident del consorci de promoció turística de l’Anoia; i un representant de l’exitosa Ruta del Xató, que uneix l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

Tothom qui vulgui assistir a la Jornada s’ha d’inscriure prèviament trucant al Gremi al telèfon 93 872 31 03 (dilluns, dimecres o divendres de 9 a 12 h) o bé per correu electrònic a info@ghtbages.org

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet