La Cambra vol afavorir la cooperació entre empreses per tirar endavant projectes d’internacionalització

maig 14, 2013 No Comments by

Jornada de Business Networking Event (BNE) a la Cambra

La Cambrade Comerç de Manresa vol que les empreses que estiguin iniciant un procés d’internacionalització puguin cooperar i aprendre de l’experiència d’altres empreses que passin per una situació similar. I és que la dimensió és important a l’hora de tirar endavant un projecte d’aquest tipus. La cooperació entre les empreses afavoreix que aquestes guanyin la dimensió necessària que els permeti internacionalitzar-se amb garanties. Amb aquest objectiu, es prepara una jornada per al proper 30 de maig en què es posaran en contacte diferents empreses que estiguin a la fase inicial d’un procés d’internacionalització o bé que es plantegin començar-lo.

La jornada començarà amb una xerrada del cap del projecte d’internacionalització agrupada d’ACC1Ó, Francesc Xavier Climent, que parlarà sobre les claus de la cooperació entre empreses per obrir nous mercats. Climent és un expert amb una llarga trajectòria en l’àmbit del comerç internacional. Ha treballat per a empreses com Agroalimen o Starlux i també per institucions com l’Institut Valencià d’Exportació (IVEX), el desaparegut COPCA i actual ACC1Ó.

Després de la conferència, les empreses que ho vulguin podran participar en un Business Networking Event, una trobada de cites ràpides amb la resta de participants amb l’objectiu d’establir contactes que els puguin servir per crear aliances. La idea és que durant les entrevistes les empreses puguin conèixer l’experiència d’altres empreses que es trobin en una situació similar i que d’aquí en sorgeixin idees, contactes i fins i tot propostes conjuntes que els siguin útils a l’hora de tirar endavant els seus respectius projectes. La jornada serà gratuïta i les empreses que hi estiguin interessades ja poden fer la seva inscripció ala Cambra.

El darrer informe “Creixement econòmic i activitat empresarial al Bages”, elaborat per la Cambra, posava de manifest l’augment de la presència de les empreses de la comarca als mercats internacionals en els darrers anys. Els sectors de material de transport, indústries químiques, i tèxtil, cuir i confecció són els que més exporten, superant el 30% d’empreses exportadores sobre el total. Malgrat tot, l’informe assenyalava la necessitat de promoure la cooperació empresarial en l’àmbit de la internacionalització. D’aquesta manera, les empreses poden assolir la dimensió necessària per afrontar projectes d’aquesta envergadura.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet