L’ExpoBages al centre de Manresa comportarà aplicar un ambiciós pla de mobilitat i aparcament

maig 10, 2013 No Comments by

L’Ajuntament de Manresa i la comissió que organitza conjuntament ExpoBages 2013 i  Fira de l’Ascensió tenen en fase molt avançada un complex operatiu per facilitar la mobilitat i l’aparcament durant els dies de la celebració firal, els 25 i 26 de maig. El fet que enguany el centre de la ciutat aculli  el certamen multisectorial  comporta uns canvis de circulació que tindran afectacions tant als veïns com els visitants .

Aquest operatiu preveu la modificació durant els dos dies del recorregut dels busos urbans i interurbans, una senyalització específica dels aparcaments de rotació del centre de la ciutat, un gran estacionament dissuasiu a la zona esportiva del Congost connectat amb bus llançadora cada 30 minuts a plaça de la Reforma i accions de comunicació per recomanar la millor forma de desplaçament.

Per accedir a l’espai firal, l’organització  recomana l’ús del transport públic. Per aquest motiu s’adapten les línies del bus urbà per tal d’apropar els barris a l’ExpoBages, tenint en compte el tall de circulació de la Muralla i Guimerà. Totes les línies, a excepció de la L8 que no modifica el seu itinerari habitual,  tindran la parada central a plaça Valldaura. El diumenge es reforçarà el servei de la línia festiu amb freqüències de 30 minuts. Per veure els horaris i parades habilitades es pot consultar la pàgina web www. manresabus.com o trucar al 010.

També s’ha contractat un trenet, com el que circula pel centre comercial  en l’època nadalenca, que unirà la Plaça Espanya amb la zona de l’avinguda Francesc Macià, on hi haurà les tradicionals atraccions de fira.

Informació als accessos a la ciutat

Als accessos de la ciutat, Fira de Manresa hi instal·larà els plafons per anunciar ExpoBages 2013 per la Fira de l’Ascensió, en els que hi inclourà la relació dels pàrquings de rotació més propers a aquell indret. A més a més hi haurà senyalització addicional que facilitarà l’arribada als aparcaments.

La previsió dels organitzadors és que les activitats firals ocupin els dos trams del Passeig de Pere III, el carrer Guimerà, la Muralla del Carme, la prolongació Guimerà fins el carrer Carrió, la plaça Sant Domènec, la Plana de l’Om, el carrer Alfons XII, plaça de la Reforma i entorns i jardins de la Seu. Pel que fa a les grans atraccions, pròpies de les fires, estaran ubicades a la zona de l’avinguda Francesc Macià.

Aposta pel centre de la ciutat i pel comerç local

La decisió de portar l’ExpoBages al centre de la ciutat és fruit de la suma de diferents factors, entre els quals revitalitzar la fira multisectorial que els darrers anys havia perdut poder de convocatòria i potenciar el petit i mitjà comerç, indispensable per mantenir viu el perfil de ciutat que ha caracteritzat històricament Manresa.

L’aposta pel centre de la ciutat ha de ser un revulsiu més per al comerç de la ciutat durant un cap de setmana. La decisió de traslladar ExpoBages al centre de Manresa s’ha fixat amb els consens de la UBIC.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet