Infermeres del CAP de Sant Hipòlit explicaran als avis què es pot fer davant l’ansietat i la depressió

maig 10, 2013 No Comments by

El CAP de Sant Hipòlit de Voltregà, de l’Institut Català dela Salut(ICS), ha organitzat una xerrada adreçada a la gent gran del municipi en què es parlarà de l’ansietat i la depressió. L’objectiu és apropar-se a aquesta població per millorar els seus coneixements sobre salut. La xerrada tindrà lloc el proper dimarts, 14 de maig, a dos quarts de quatre de la tarda al Casal d’Avis i anirà a càrrec de Fina Comes i M. Jesús Bravo, infermeres del CAP. Aquestes dues professionals, juntament amb la treballadora social del CAP Maribel Martín, han estat les encarregades de coordinar i organitzar l’activitat amb el Casal d’Avis.

Aquesta és la segona xerrada d’un cicle impulsat conjuntament pel CAP i el Casal d’Avis per millorar la salut de la gent gran del municipi a través de la informació i els consells sobre algunes de les malalties més freqüents en aquesta franja d’edat. La primera xerrada, que va ser sobre primers auxilis, fou molt ben valorada per tots els agents implicats. Es preveu que al llarg d’aquest any se’n facin tres més sobre temes com ara les demències i la pèrdua de memòria, la grip i els dolors articulars.

La depressió, un problema creixent

La depressió i l’ansietat són dos dels trastorns mentals més freqüents en la nostra societat. A l’atenció primària, els trastorns depressius se situen en una prevalença d’entre un 5 % i un 9% en les dones i un 2 % i un 4% en els homes, amb més incidència entre les dones de12 a55 anys. Hi ha estudis epidemiològics que assenyalen que entre un 9 % i un 20% de la població patirà una depressió al llarg de la seva vida i que l’any 2020 aquesta serà la segona patologia més freqüent al món, després de les patologies coronàries. En aquest sentit, cal assenyalar que el sistema d’atenció primària és un àmbit fonamental en la detecció i abordatge dels trastorns depressius lleus.

Tant la depressió com l’ansietat provoquen una discapacitat important, sofriment i limitacions a la persona que les pateix, cosa que arriba a perjudicar la seva activitat en diversos àmbits de la vida, com ara l’ocupacional i el psicosocial. Són malalties que estan associades significativament a l’augment de la morbiditat i la mortalitat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet