Àmplia majoria parlamentària en la defensa dels serveis d’educació de la infància i la joventut

abr. 19, 2013 No Comments by

La Comissió d’Ensenyament i Universitats del Parlament català ha aprovat aquest dijous, 18 d’abril, una resolució instant el Govern de l’Estat a fer respectar l’exempció d’IVA als serveis educatius amb 16 vots a favor i només 3 en contra i una abstenció. La resolució la van presentar conjuntament CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, i durant la sessió van fer una defensa sense fissures del caràcter educatiu dels serves prestats per a menjadors escolars, sortides escolars, activitats extraescolars i suports per a necessitats educatives especials.

 Els vots contraris van ser del PP, que durant la defensa de la seva posició va confondre l’activitat de les empreses mercantils i les del tercer sector i no va assumir el caràcter educatiu dels seus serveis. El diputat de Ciutadans, per la seva banda, es va abstenir en la votació, però es va mostrar partidari d’aplicar als serveis educatius un IVA reduit.

En els parlaments dels grups partidaris de l’exempció es va destacar el paper dels professionals que gestionen aquest tipus de serveis i es va posar de relleu el greu impacte que té sobre l’economia familiar i sobre l’activitat econòmica del sector la interpretació que fa la Direcció General de Tributs de la Llei d’IVA. En termes generals, tots ells assumien que estem parlant de serveis essencials, de primera necessitat, i que fan referència a drets socials dels ciutadans, raó per la qual és perfectament raonable exigir l’exempció d’IVA.

D’altra banda, la diputada socialista, Rocío Martinez Sampere va anunciar la presentació, properament, d’una iniciativa parlamentària similar al Congrés dels Diputats de Madrid.

Una delegació de l’Acellec va assistir a la Comissió durant el debat i votació de la resolució. Hi foren presents el vicepresident de serveis educatius, Oriol Carbonell, els vocals de la junta directiva, Eduard Terrades i Charo Ballano, i el gerent, Pep Montes.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet