ExpoBages 2013 distribuirà els expositors pel centre de la ciutat per àmbits econòmics

abr. 18, 2013 No Comments by

La comissió organitzadora d’ExpoBages2013 ha decidit els espais urbans del centre de Manresa que s’ocuparan amb motiu de la propera fira multisectorial que se celebrarà els dies 25 i 26 de maig. Segons els carrers o les places, els expositors tindran un àmbit econòmic determinat. El sector de l’automoció, que comptarà amb la presència d’un total de 27 marques diferents, esdevindrà un dels atractius d’aquesta mostra que aposta decididament per apropar-se al comerç local en un cap de setmana què els establiments estan oberts. Les primeres setmanes del procés comercialitzador d’ExpoBages posen de manifest un alt interès de les empreses per la nova proposta firal.

El repte que s’ha fixat, tant la comissió organitzadora d’ExpoBages, com la UBIC, tradicionalment impulsora de la Fira de l’Ascensió, és sumar sinèrgies per aconseguir mobilitzar la ciutadania amb una oferta molt variada i distribuïda per un bon nombre de carrers i places del centre de Manresa. L’aposta comporta un important esforç logístic per part de Fira de Manresa, així com de coordinació amb diferents serveis municipals per compatibilitzar la fira amb la mobilitat i l’aparcarment dels vehicles.

El president de la comissió organitzadora, Llorenç Juanola, que en les darreres edicions ja havia incorporat força novetats a la fira, qualifica de ‘gir radical’ l’ExpoBages 2013 en el contingut de la carta adreçada a les empreses susceptibles que esdevinguin expositores. Tot i que no es faci al Palau Firal, els organitzadors volen mantenir un alt nivell, amb estands de qualitat i expositors ben valorats.

Així es distribuiran els estands pel centre de la ciutat

–          Primer i el segon tram del Passeigde PereIII: expositors relacionats amb els serveis, el comerç i les institucions.

–          Plaça Espanya:  estands del sector de l’alimentació.

–          Guimerà i Muralla del Carme: concessionaris del sector de l’automoció.

–          Prolongació Guimerà (entre Crist Rei i Carrió): artesans del Bages.

–          Plaça Sant Domènec: (vela institucional): confirmada la presència dels principals ajuntaments de l’Eix Diagonal, com són  Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa.

–          Plana de l’Om: ornamentació floral.

–          Alfons XII: artesania diversa.

De tres a dos dies

Per tal d’afavorir la presència d’expositors i abaratir costos, l’organització va decidir reduir els dies de fira de tres a dos. Per tant, l’ExpoBages d’enguany serà el dissabte 25 i el diumenge 26, ambdós dies amb el comerç obert.

La decisió de portar la fira multisectorial de referència del Bages fora d’un espai tancat com és el Palau Firal va en la línia del que estan fent altres comarques que intenten mantenir el poder de convocatòria que havien tingut aquests certàmens i que, en les darreres edicions, han experimentat un davallada, tant per la crisi econòmica, com pels canvis d’hàbits de consum, sovint associat al gran aparador que són les tecnologies de la informació i la comunicació, en especial, internet.

Imatge del certamen que enguany es trasllada al centre

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet