Una mica de sentit comú

abr. 12, 2013 No Comments by

MARC CODINA Aquest dijous la Fundació Althaia i el cos de Mossos d’Esquadra han organitzat una interessant xerrada al voltant de l’ús de les TIC entre els infants i els joves. A grans trets els ponents que han participat en aquest acte han recordat a pares i mares la importància de conscienciar i educar els seus fills per prevenir i assegurar un bon ús de les noves tecnologies. Tenir cura de les contrasenyes, evitar donar dades personals a desconeguts, anar amb compte amb les fotografies i vídeos personals, limitar l’accés a pàgines amb continguts sexuals o de divulgació de les drogues són les recomanacions bàsiques per a pares i a mares. Estarem d’acord que són de sentit comú. I és que, com en molts aspectes quotidians, ens cal una mica de perspectiva i pensar en el millor alhora d’actuar.

L’ús de les noves tecnologies, internet, les xarxes socials o els videojocs són tota una novetat per a molts pares i mares. I la curiositat dels fills no té límits en segons quines edats. Penso que si ens prenem les TIC com una cosa natural hi sortirem guanyant. Navegar junts amb els nostres fills, resoldre dubtes, plantejar inquietuds i demanar-nos consells mútuament ens ajudarà a descobrir junts les potencialitats de la xarxa i prendre consciència dels seus perills. Com en tots els aspectes de la vida hi ha una part positiva i una altra de negativa, que no cal amagar. Parlar-ne la fa visible i deixa de ser tabú.

Un dels aspectes que m’ha cridat més l’atenció de la xerrada ha estat el relat d’un Mosso d’Esquadra quan assegurava que s’havien trobat amb un alumne que els havia explicat que els seus pares li deixaven la targeta de crèdit per poder comprar per internet. Home, voleu dir que cal? Us imagineu els vostres fills entrant al supermercat amb una bossa plena de bitllets per consumir impunement? El que no faríem a la vida real, tampoc ho hem de fer a l’entorn virtual, pose-m’hi seny i…una mica de sentit comú!

Blog CatPress

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet