Conscienciar i educar són claus per prevenir i assegurar un bon ús de les TIC per part dels infants i els joves

abr. 12, 2013 No Comments by

Conscienciar i educar els infants esdevenen claus per prevenir i assegurar un bon ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per part dels infants i els joves. Aquesta va ser la principal conclusió de la xerrada que es va celebrar ahir a la tarda a càrrec dels Mossos d’Esquadra i la Fundació Althaia, a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa. La psicòloga responsable de la Unitat de Joc Patològic i altres Addiccions no Tòxiques de Salut Mental d’Althaia, Dominica Díez, i el cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra a Manresa, Pep Fuster, van protagonitzar una conferència que va reunir una setantena de persones.

Treball conjunt

Dominica Díez i Pep Fuster van destacar la importància que pares i mares comparteixin amb els seus fills l’ús de les TIC per familiaritzar-se junts, els conscienciïn per fer-los responsables i s’estableixin unes regles i uns temps d’usos. Pep Fuster va assenyalar que “cal un treball conjunt entre pares i fills i sempre tenir present la idea que el que no faríem a la vida real tampoc ho hem de fer a l’entorn virtual”.

Per la seva part, Dominica Díez, va explicar que la televisió continua sent més addictiva que Internet i els videojocs. A més, va detallar que “els comportaments addictius se solen donar entre aquells infants i joves introvertits i tímids a qui la seva identitat a la xarxa els produeix més plaer que les experiències viscudes la vida real”. Els dos ponents van aconsellar a pares i mares evitar que els seus fills tinguin l’ordinador a les seves habitacions, ser responsables amb les dades personals i les contrasenyes i anar en compte amb la distribució de fotos i vídeos. La xerrada es va acabar amb un breu col·loqui on els assistents van poder plantejar dubtes.

Imatge de la xerrada, aquest dijous a la tarda

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet