Els Camins Bisbe i Abat Oliba ja té una central de reserves on-line per programar les etapes i contractar serveis

abr. 11, 2013 No Comments by

Ahir es va fer al Museu Episcopal de Vic, per parts dels representants polítics de l’Associació Rutes del Romànic -formada pel Consell Comarcal del Bages, Osona, Ripollès, i els ajuntaments de Vic, Manresa, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses- la presentació de la nova central de reserves del projecte: Els Camins del Bisbe i Abat Oliba. El web www.caminsoliba.cat  facilita l’organització de la ruta per etapes i promociona els allotjaments que es troben al llarg del camí. D’aquesta manera, doncs, comencen a comercialitzar-se els serveis turístics que es poden utilitzar durant la ruta.

La ruta que dóna forma a Els Camins del Bisbe i Abat Oliba (GR-151) uneix les comarques del Bages, Osona i el Ripollès –des de Montserrat passant per Manresa, Vic, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll fins a la frontera amb França-. Té un total de 230 quilòmetres de recorregut i es troba senyalitzada en les dues direccions de la marxa. I té com a objectiu donar a conèixer la gran riquesa del nostre territori tant paisatgístic, històric i patrimonial a través de la figura del Bisbe i Abat Oliba, fent un itinerari que passa pels monestirs que ell va fundar.

Després de la presentació de l’acte per part de la regidora de Comerç i Turisme de Vic, Anna Erra, Joan Vinyes, conseller de Turisme del Bages i president de l’Associació Rutes del Romànic ha fet la presentació del projecte. Després, el conseller de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès, Jeroni Marin, ha explicat les etapes de la ruta, i el conseller de Turisme del Consell Comarcal d’Osona-Osona Turisme, Sergi Vilamala, ha comentat els aspectes turístics de la ruta. I eren presents també la regidora de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, i el regidor de Turisme de l’ajuntament de Ripoll i alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué.  Finalment la tècnica Anna Vilanova, de l’empresa que gestiona la promoció del Camí Abat Oliba,  ha presentat la central de reserves que ja es pot trobar dins del portal www.caminsoliba.cat .

El Bisbe i Abat Oliba

El projecte pretén que seguint la ruta d’aquest GR-151, el visitant pugui conèixer a través del Bisbe i Abat Oliba, una part clau en la història del nostre país. L’Abat Oliba (Besalú 971 – Sant Miquel de Cuixà, Conflent 1046) era besnét del comte de Barcelona Guifré el Pilós i va ser abat dels dos monestirs més importants de Catalunya d’aquella època, el de Ripoll i el de Sant Miquel de Cuixà

La figura de l’abat Oliba ha arribat als nostres dies com a persona cabdal per la cultura catalana: se’l considera introductor de l’arquitectura romànica a Catalunya. En el decenni 1025-1035, l’abat Oliba va fundar el monestir de Montserrat. També va dirigir les obres de la basílica de Santa Maria de Ripoll, considerada com una de les joies del romànic, i va participar en l’endegament del Priorat de Manresa, al 1020; Casserres, al 1039 i Cardona, al 1040.

De totes les tendències arquitectòniques i artístiques que han existit fins al dia d’avui, la més estesa és sense cap mena de dubte el romànic. Les comarques del Bages, d’Osona, i el Ripollès són una bona mostra d’aquest patrimoni. L’art romànic  i la figura del Bisbe i Abat Oliba es presenta, doncs, com un element integrador de la Catalunya Central, i constitueix l’argument idoni per fomentar el reequilibri territorial i per donar a conèixer el paisatge, la gastronomia, la tradició i tota l’oferta turística complementària de la Catalunya interior.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet