L’Associació Fènix i la Fundació Althaia treballaran conjuntament per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics del Solsonès

abr. 05, 2013 No Comments by

Aquest divendres al matí, el president de Fènix, Associació d’ajuda i suport contra el càncer, Miquel Montaner, i el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar programes orientats a la millora de la qualitat de vida dels pacients oncològics de la comarca del Solsonès.

 

Gràcies a aquest acord, la Fundació Althaia posa a disposició de l’Associació Fènix un psicooncòleg per donar un suport complementari a les persones afectades per un càncer i a les seves famílies. L’objectiu és apropar l’atenció especialitzada a prop de casa per tal de donar resposta a les demandes d’ajuda dels pacients, assessorar-los i orientar-los psicològicament durant les diferents fases de la malaltia, així com en fases posteriors. Fins al moment, aquests pacients s’havien de traslladar a Manresa.

 

Per tal d’executar el programa es preveu una fase inicial que permetrà analitzar i estudiar les necessitats del territori per, posteriorment, definir quina és l’estratègia a desenvolupar. Finalitzat aquest primer pas, es començaran a implantar els programes de suport.

 

El conveni signat aquest divendres també preveu que les dues institucions treballin amb la comunitat aspectes relacionats amb la informació i promoció d’hàbits saludables, l’educació per a la salut, la prevenció de les malalties oncològiques i tècniques per afrontar situacions posteriors a una intervenció quirúrgica. A més, s’estudiaran la posada en marxa de tallers i grups de suport.

Imatge de la signatura del conveni

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet