Els Nens Cantors de Viena actuaran a Sant Fruitós de Bages

març 25, 2013 No Comments by

El 27 d’abril Sant Fruitós acollirà el concert benèfic del Cor de Nens Cantors de Viena, tota una institució mundial en l’àmbit del cant infantil. Aquest concert de primer nivell, que tindrà lloc a la Sala Montserrat de Món Sant Benet a les 19.00 hores, serà una realitat gràcies a la suma d’esforços de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i l’escola Paidos, que està duent a terme un projecte Comenius bilateral amb l’escola austríaca que acull aquest cor infantil.

Les entrades es poden adquirir, per 25 euros, des d’avui a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Fruitós i a la pàgina web del Kursaal de Manresa. A partir del dimecres 3 d’abril també es podran comprar a l’escola Paidos. En total, es posaran a la venda unes 450 entrades i els beneficis del concert es destinaran a l’Aula Socioeducativa de Sant Fruitós, que atén infants amb problemes socioeducatius, per dotar-los de formació en música i anglès.

Projecte Comenius

La relació entre Sant Fruitós de Bages i aquest cor neix del projecte Comenius que l’escola Paidos desenvolupa amb els alumnes de secundària de l’escola de Viena que acull també aquest cor infantil. A través d’aquest projecte els alumnes dels dos centres aprofundeixen en el treball en l’esport i la música i intercanvien experiències. Els objectius del programa són millorar el nivell d’anglès dels alumnes, fomentar l’ús de les noves tecnologies com a eina de comunicació entre els dos centres, i implicar entitats locals en el projecte.

En el marc de la visita que els alumnes austríacs que participen al projecte faran a Sant Fruitós, s’ha aconseguit que el cor infantil també es desplaci al Bages entre els dies 26 i 29 d’abril per poder fer realitat aquest concert benèfic.

En la roda de premsa de presentació del concert que s’ha fet aquest migdia a Sant Fruitós hi han participat Joan Carles Batanés, alcalde del municipi, Marta Flotats, regidora de Cultura, Carme Planas, directora de l’escola Paidos i Anna Bret, coordinadora del projecte Comenius. Durant la presentació s’ha qualificat la visita dels Nens Cantors com a “fet excepcional” i com a mostra de “lideratge” de Sant Fruitós en l’àmbit musical. L’alcalde Batanés ha explicat que la realització d’aquest projecte és “un encaix entre la voluntat, la possibilitat i també la complicitat amb Món Sant Benet”.

El cor

Aquest sensacional Cor de Nens Cantors de Viena està format per veus d’entre els 10 i els 14 anys –fins a Sant Fruitós se n’hi desplaçarà un grup de 25-, i ha col·laborat amb les més destacades orquestres simfòniques i les més fascinants batutes: Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Carlos Kleiber, Lorin Maazel, Ricardo Muti o Sir George Solti.

L’origen d’aquest cor prové de finals del segle XV, i el seu èxit –amb una aturada durant la Primera Guerra Mundial- ha perdurat fins avui quan hi continua havent una gran multitud d’aspirants a entrar a l’escola, situada al Palau Augarten de Viena.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet