La Taula de la Construcció creu que l’actualització de valors cadastrals que defensa el govern municipal és insuficient i demana la revisió completa

febr. 27, 2013 No Comments by

La Taula de la Construcció, entitat integrada perla Cambra de Comerç de Manresa, els col·legis d’arquitectes, aquitectes tècnics, enginyers industrials, enginyers tècnics, advocats, agents de la propietat immobiliària i els gremis de constructors, instal·ladors i de la fusta, considera que la proposta feta pel govern municipal de Manresa respecte la revisió dels valors cadastrals de la ciutat és insuficient i no s’ajusta a les expectatives generades per l’acord a què van arribar els grups polítics l’any 2011. La Taula creu que l’opció d’una actualització dels valors cadastrals determinada pel Ministeri d’Hisenda enlloc de fer una nova ponència és un error que mantindrà els valors fora de mercat durant molt de temps. En aquest sentit, el possible ajust d’un 27% a la baixa no reflecteix la davallada que han sofert els preus des de l’anterior revisió. Malgrat tot, la Taula considera que l’Ajuntament ha d’acollir-se a totes les mesures excepcionals que li siguin permeses, però mantenint la revisió com a objectiu prioritari.

Les entitats integrants de la Taula creuen que la situació injusta que s’ha viscut a Manresa des de la revisió del 2007, que ha afectat moltes economies particulars i empresarials i ha servit de coartada per un increment sense precedents de l’IBI, no pot allargar-se més. La Taula, que ja va alertar dels problemes que comportava dur a terme una revisió basant-se en els valors del moment més àlgid de la bombolla immobiliària, creu que ara, passats cinc anys, és el moment d’afrontar la situació promovent una nova ponència que fixi de forma precisa els valors actuals dels immobles. L’entitat discrepa amb l’Ajuntament quan al·lega el perill que la nova ponència sigui impugnada i recorda que en l’anterior revisió, tot i les moltes crítiques que va rebre, això no va passar ja que és un procediment molt costós, complex i de resolució llarga.

La Taula tampoc està d’acord en què l’actualització proposada per l’Ajuntament no tingui incidència en el rebut de l’IBI. L’entitat entén que les finances municipals estan en una situació complexa però creu que l’equilibri dels pressupostos municipals no s’ha d’aconseguir tan sols des de la banda impositiva i, per tant, cal un pla de redimensionament que retorni els valors de l’IBI als nivells que correspon i que actualment superen amb escreix els d’altres ciutats de característiques similars.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet