Els municipis del Bages que registren menys atur són pobles petits de l’entorn rural

febr. 20, 2013 No Comments by

Aquest mes, a través de l’Observatori del Bages, el Consell Comarcal del Bages facilita un informe sobre la situació i la dinàmica de l’atur a la comarca entre els anys 2007 i 2012. L’informe aporta una sèrie de taules en les quals es classifiquen els municipis d’acord amb les variables estudiades. Les taules estan elaborades de manera que es pot visualitzar ràpidament si un municipi es situa per sobre o per sota de la mitjana comarcal i de la mitjana de Catalunya quant a atur, i quin lloc ocupa en relació als altres municipis de la comarca. Les dades ens mostren que les taxes d’atur més baixes corresponen a municipis d’entorn rural amb poca població, com Rajadell, Talamanca, Sant Mateu de Bages i Santa Maria d’Oló. Mentre que les taxes d’atur més elevades corresponen a diversos municipis del Bages sud, com Sant Vicenç de Castellet, el Pont de Vilomara o Castellgalí. Si voleu veure l’informe, cliqueu aquí.

L’Observatori del Bages és una eina d’informació socioeconòmica que ofereix dades actualitzades sobre l’evolució de l’atur i la contractació al Bages, municipi per municipi. El document analitza l’evolució mensual i anual de l’atur i la contractació i destaca les característiques del mercat laboral bagenc en comparació amb la província de Barcelona i altres comarques centrals.

Els observatoris de mesos anteriors també estan disponibles i es poden consultar on-line a través de la pàgina web del Consell Comarcal del Bages, www.ccbages.cat. També s’ofereix la possibilitat de facilitar informació més detallada trucant directament al Consell (936930383) o enviant un correu electrònic a peconomica@ccbages.cat.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet