La Cambra va emetre l’any passat 2.250 certificats d’origen, que van permetre a les empreses del Bages portar els seus productes fora del país

febr. 19, 2013 No Comments by

La seu de la Cambra a l’edifici de Can Jorba

La Cambrade Comerç de Manresa va emetre l’any 2012 2.250 certificats d’origen, un document que necessiten tramitar les empreses exportadores per portar els seus productes fora del país. En relació al 2011, l’any passat es van tramitar un 10% més de certificats, com a conseqüència de l’increment de l’activitat exportadora de les empreses del Bages i, sobretot, de la diversificació de les exportacions cap a noves àrees de creixement econòmic, bàsicament fora dela UnióEuropea.

I és que dels certificats d’origen emesos l’any passat, 173 van ser per a l’Aràbia Saudita, 89 per a Rússia, 89 més per ala Uniódels Emirats Àrabs i 82 per Kuwait. Tot i que s’han emès certificats per a gairebé tots els països del món, destaquen els que tenen com a destinació els països àrabs o estats membres de l’antiga Unió Soviètica, zones on fins ara hi havia poca presència d’empreses catalanes i que estan guanyant pes com a destinació de les seves exportacions.

En total van ser 111 empreses diferents les que van fer ús l’any passat dels certificats d’origen dela Cambra. L’emissió de certificats d’origen és en aquests moments una de les fonts d’ingressos dela Cambra. Lesempreses que s’hagin associat a la institució disposen d’un descompte del 20% en el preu d’aquest tràmit.

El certificat d’origen és un document que expedeixen les Cambres i que té com a finalitat determinar amb tanta precisió com sigui possible l’origen de les mercaderies que s’importen o s’exporten, ja que aquest origen condicionarà el tractament aranzelari que es donarà a la mercaderia. A més dels certificats d’origen, la Cambra també tramita altres documents necessaris per a l’exportació, com els quaderns ATA o els registres de signatura. Si se sumen tots els tipus de documents, l’any passat la Cambra en va emetre un total de 4.154. A tot l’estat, les Cambres van expedir l’any passat més de 316.000 certificats, un 7% més que el 2011.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet