Tres alumnes del Lacetània són a les Olimpíades de Formació Professional que se celebren aquests dies a Madrid

febr. 18, 2013 No Comments by

Tres alumnes de l’institut Lacetània són aquests dies a Madrid per participar en les Olimpíades 2013 de Formació Professional, que organitza cada dos anys el ministeri d’Educació. Els alumnes participants són Rafael Bravo, Aaron Gustà i Abel Cervantes, estudiants del cicle formatiu de grau superior de Sistemes de Regulació i Control Automàtic. El primer va guanyar el juny passat el CatSkills, la competició a nivell català, en l’àmbit de Control Industrial, mentre que els altres dos van resultar guanyadors en l’àrea de Mecatrònica.

Tots tres participen a les Olímpiades 2013 de Formació Professional representant a Catalunya. Si superen aquesta fase, es classificaran per a la final mundial que se celebrarà a la ciutat alemanya de Leipzig.

El principal objectiu d’aquestes Olimpíades d’FP és el de potenciar la formació professional com una alternativa valuosa per al futur dels estudiants, així com contribuir a la difusió de les possibilitats laborals que ofereix l’FP, precisament en un moment en què té especial rellevància l’especialització, tant en professions tradicionals com en noves disciplines, per a què els joves puguin obrir-se camí en l’actual entorn laboral, adequant els estudis a la realitat actual del mercat i a les demandes del sector empresarial.

Els candidats a les Olimpíades 2013 són joves d’entre 16 i 22 anys i competeixen en representació de cadascuna de les comunitats autònomes de l’estat. Els participants han de demostrar les seves capacitats, que són avaluades per un jurat específic de cada especialitat. Les proves que han de superar reprodueixen situacions reals que poden produir-se en la seva especialitat, en un entorn professional.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet