63 alumnes competeixen demà a Manresa en les Olimpíades de Geologia

gen. 31, 2013 No Comments by

L’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa, com a centre col·laborador del Geoparc de la Catalunya Central, es converteix demà, divendres, en una nova seu de les IV Olimpíades de Geologia, organitzades per l’AEPECT (Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra).

L’any passat, el Geoparc ja es va implicar en l’organització de les Olimpíades organitzant una visita de camp per als guanyadors. Aquest any, la participació va més enllà i es converteix en una de les seus oficials del certamen, i demà acollirà les proves de les fases territorials de les IV Olimpíades de Geologia amb 63 alumnes de 5 instituts de la Catalunya Central. D’aquestes proves sortirà un guanyador que anirà, juntament amb els guanyadors de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Barcelona, com a representant de la província a la final estatal que se celebrarà el dia 16 de març a Girona.

D’aquesta manera, i gràcies a la creació del Geoparc, la Catalunya Central es converteix en una nova seu de les Olimpíades que facilita la participació dels alumnes del territori.

Les Olimpíades

Les Olimpíades de Geologia pretenen fomentar l’interès per la geologia entre els estudiants i animar-los perquè comencin estudis relacionats amb aquest àmbit. Hi poden participar alumnes de 4t d’ESO i batxillerat que han de passar una prova olímpica amb preguntes relacionades amb les ciències de la terra, i participar en activitats de camp i tallers.

La final de la fase estatal se celebrarà el mes de març a Girona i el guanyador competirà en la fase internacional, que tindrà lloc a l’Índia la tardor d’aquest any, en què participaran més de 30 països.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet