Raviolis de foie amb múrgoles i carn d’olla, recepta guanyadora del dotzè concurs de receptes de Nadal

gen. 25, 2013 No Comments by

Foto de grup dels guanyadors, en l’acte de lliurament de premis que va tenir lloc al restaurant Maïami

El dotzè concurs de receptes de Nadal organitzat per Diesa Restauració ja té guanyadors. La recepta premiada en primer lloc ha estat la d’uns raviolis de foie amb múrgoles i carn d’olla, un plat hivernal i amb sabors intensos creat per Carla Anter, estudiant de cuina. L’acte de lliurament de premis va tenir lloc ahir dijous al vespre, amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacòs, el director pedagògic de l’Escola Joviat, Jordi Vilaseca, la presidenta de l’associació Cuineres del Bages, Dolors Gómez, i el responsable de Diesa Restauració, Diego Sánchez. En el torn de parlaments, es va destacar el fet que tot i la situació de crisi, Diesa segueixi apostant per activitats de dinamització com aquest i d’altres concursos com el de fotografia o narrativa gastronòmica, que es convocaran properament.

El segon premi ha estat per a una sarsuela de rap i marisc que pren com a base la recepta tradicional i l’actualitza amb preparacions i ingredients propis de la cuina creativa. Així, el plat es composa de rap allagostat, calamarcets farcits de gamba i musclos, llagostins a la planxa, parmentier de patata, aire d’api i julivert, i tot plegat regat amb un suquet de peix i marisc. Una recepta original i complexa que ha estat ideada per Aristides Ribalta.

Daus de Martini és la recepta guanyadora del tercer premi. Un aperitiu senzill i diferent, obra de Maria Mercè Prat. Es tracta d’una gelatina feta amb Martini, ginebre i farcida d’oliva que se serveix en culleretes individuals. A més d’aquests tres premis, el jurat ha considerat oportú fer dues mencions especials, per a les receptes de canelons de rossinyols, de Teresa Casas, i de tronc de coco amb confitura de calamond i lichi, de Javier Nájera.

El dotzè concurs de receptes de Nadal ha tornat a registrar uns molts bons índex de participació, amb prop de 250 receptes rebudes, que han estat valorades per Eloi Sánchez, xef executiu de Diesa. Es tracta d’un concurs integeneracional en què participen des d’estudiants i professionals del món de la restauració fins a mestresses de casa o persones aficionades a la cuina.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet