El director de Telefónica a Catalunya insta les pime a aprofitar les TIC per guanyar productivitat

gen. 23, 2013 No Comments by

Esmorzar empresarial amb Kim Faura, director de Telefónica a Catalunya, a la Cambra de Comerç de Manresa

Les petites i mitjanes empreses encara tenen molt camí per recórrer en l’aprofitament de les TIC per incrementar la seva productivitat. Així s’ha posat de manifest aquest matí ala Cambrade Comerç de Manresa, en un acte en què ha participat el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura. Faura ha pronunciat la conferència “TIC en temps de crisi” davant d’una trentena d’empresaris del Bages.

La penetració de la banda ampla entre les empreses a Catalunya està a l’alçada dels països europeus més avançats, com Dinamarca o Finlàndia. El problema de productivitat que pateixen les empreses del país, ha afirmat Faura, radica en l’ús que es fa d’aquesta infraestructura. Faura ha fet una radiografia del panorama TIC actual, amb el creixement de dispositius mòbils, la permanent connectivitat dels usuaris, la transformació dels negocis i l’aparició de plataformes que permeten accedir a fonts alternatives de finançament, com és el cas del crowdfunding.

Els assistents, per la seva banda, han plantejat a Faura algunes de les problemàtiques que afecten les telecomunicacions a la comarca del Bages, com la manca de cobertura en certs polígons industrials i carreteres i l’accés a la banda ampla. Faura ha afirmat que qualsevol empresa de la comarca ha de poder disposar de fibra òptica. Pel que fa a les llars, ha anunciat que aquest any la cobertura arribarà a totes les capitals de província catalanes. Durant el col·loqui també s’ha posat de manifest la necessitat de donar valor al grau d’enginyeria en sistemes TIC que s’imparteix a l’Escola Universitària Politècnica de Manresa i que és únic a l’estat. Des de Telefónica, Faura s’ha mostrat disposat a establir mecanismes de col·laboració per la formació dels seus alumnes.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet