En procés de creació l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages, per reduir la factura energètica dels ajuntaments

gen. 18, 2013 No Comments by

Que el Consell Comarcal del Bages es converteixi en el gestor energètic “de capçalera” dels ajuntaments, per tal de reduir consums i aconseguir importants estalvis en les factures. Aquest és l’objectiu fonamental de l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages (ACE), que està en procés de creació.

L’Agència, que serà un servei adscrit a l’Àrea de Territori i Medi Ambient del Consell, vol promoure l’adopció de polítiques energètiques sostenibles a nivell municipal, a partir de diverses actuacions que persegueixen els següents objectius:

  • Conèixer i controlar els consums energètics municipals per incrementar la seva capacitat de gestió i trobar oportunitats d’estalvi i millora.
  • Promoure l’estalvi i l’eficiència energètica i la utilització de les energies renovables, contribuint a mitigar el canvi climàtic i minimitzar la resta d’impactes ambientals associats a les energies no renovables.
  • Formar professionals i sensibilitzar i educar a la població en matèria de control i gestió energètica, estalvi i eficiència energètica i energies renovables.
  • Esdevenir punt de referència per a ajuntaments, empreses, organismes públics i privats i ciutadania en general per a l’obtenció d’informació i assessorament en matèria d’energia.

En d’altres comarques, s’han posat en marxa serveis similars que avalen l’estalvi que es pot aconseguir. Per exemple, amb la gestió de l’Agència Local de l’Energia d’Osona, els 48 ajuntaments adherits l’any 2010 van aconseguir un estalvi econòmic de 280.000 € només amb la correcció d’errors de facturació i l’adequació de contractes (tarifes i potències).

L’ACE es planteja com un servei d’àmbit comarcal, integrat per personal tècnic especialitzat i amb la infraestructura necessària per prestar assistència i suport en matèria d’energia als ajuntaments, en primera instància, però també per informar i assessorar a les empreses i ciutadania en general. L’actuació de l’ACE es realitzarà en col·laboració i coordinació amb altres organismes com la Diputació de Barcelona, l’ICAEN i el CTM.

 

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet