Un grup de pacients amb insuficiència cardíaca del CAP Igualada Urbà participa en el Programa Pacient Expert ICS

gen. 17, 2013 No Comments by

Deu persones amb insuficiència cardíaca del CAP Igualada Urbà de l’Institut Català dela Saluthan participat en les sessions del Programa Pacient Expert ICS, que els han permès conèixer millor la seva malaltia i adquirir eines per afrontar-la amb més qualitat de vida. Ha dirigit el grup un altre pacient, José Miñano, que va rebre formació abans d’iniciar les sessions. El fet que sigui un altre malalt qui condueixi els grups afavoreix la implicació de la resta de participants i facilita la comunicació entre ells, ja que tots comparteixen les mateixes experiències.

El CAP Igualada Urbà

El Programa Pacient Expert busca implicar activament els pacients en la manera d’afrontar la malaltia, a partir de la seva participació en sessions col·lectives conduïdes per un altre pacient. El Programa consta de nou sessions que es duen a terme al llarg de dos mesos i mig. Les trobades inclouen una part teòrica i una altra de pràctica, i el nombre de participants és entre deu i dotze persones, amb l’objectiu de garantir una comunicació fluïda i efectiva. A més del pacient expert, que dirigeix el grup, també hi participen, com a observadors, professionals d’infermeria i de medicina de família.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet