Facebook decep i només anuncia un cercador intern per als seus usuaris

gen. 16, 2013 No Comments by

Mark Zuckerberg, durant la presentació a la seu de Facebook, ahir

MARC CODINA

L’expectació era màxima aquest dimarts a Silicon Valley, a la seu de Facebook. La companyia havia convocat els mitjans de comunicació i s’esperava un gran anunci. Flotava en l’ambient la mateixa sensació de suspens que aconsegueix Apple cada vegada que fa un nou pas. El sector havia especulat amb el llançament d’un nou telèfon amb la xarxa social com a sistema operatiu, però les previsions han fallat. Mark Zuckerberg ha explicat que Facebook posarà en marxa durant les properes setmanes un cercador intern per als usuaris. És cert que el cercador actual havia rebut nombroses crítiques, però a priori és un anunci que queda curt i ha decebut els principals experts.

 

Els més de mil milions d’usuaris de Facebook podran buscar continguts compartits amb la resta de perfils. L’eina permetrà fer les cerques tenint en compte nombrosos paràmetres: llocs, aficions, amics, etc. Pel que fa a la privacitat, cada usuari podrà retirar tot el material però s’haurà de fer contingut per contingut detallant els motius. Davant la decepció general, Zuckerberg va recordar que Facebook té un acord amb el cercador Bing, propietat de Microsoft, per ampliar les cerques.

 

La suposada gran presentació es va quedar aquí i després d’unes setmanes a l’alça una bona prova de la decepció general és que les accions de Facebook retrocedien un 1,6%. Haurem d’esperar les properes setmanes per valorar què aporta el nou cercador. De moment, els usuaris nord-americans seran els primers a provar la nova eina. La resta esperarem amb un punt d’escepticisme i fredor.

 @marc_codina

Blog CatPress

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet