La Cambra ajudarà a les empreses a buscar contactes comercials als països on vulguin exportar

gen. 11, 2013 No Comments by

La Cambrade Comerç de Manresa posarà a l’abast de les empreses del Bages el seu coneixement i experiència en internacionalització, impulsant un nou servei en què elaborarà agendes de contactes individualitzades per a les empreses que vulguin començar a exportar. El servei, que és una evolució de les actuals missions comercials, permet adaptar-se a les necessitats de cada empresa i fer un programa totalment personalitzat en funció del producte i el país de destí. A més,la Cambratreballarà en coordinació amb la resta de Cambres catalanes, per la qual cosa les empreses usuàries del servei tindran accés a tota la xarxa de contactes de les 13 Cambres del país.

Es tracta d’un tasca de suport a la internacionalització quela Cambraja desenvolupava sota demanda des de l’any 2008 però que ara es vol impulsar, estructurant-la com a servei i, sobretot, ampliant-ne l’abast gràcies al treball conjunt amb la resta de Cambres. La internacionalització és un dels factors clau per superar la crisi i, tot i que al Bages ja hi ha un nombre important d’empreses amb activitat internacional, encara en queden moltes per fer el pas. El primer viatge de prospecció al país de destí, i una agenda d’entrevistes amb possibles clients o distribuïdors, és un pas indispensable en qualsevol procés d’internacionalització. Amb un servei individualitzat es pot adaptar el programa de viatge a les característiques i necessitats de l’empresa i aprofitar dates importants per al sector, com la celebració de fires o èpoques en què el mercat està més receptiu.

Bons nivells d’internacionalització

Segons l’estudi Creixement Econòmic i Activitat Empresarial al Bages 2006-2010, el Bages té una base d’empreses exportadores superior a la mitjana de Catalunya. Tenen activitat internacional un 9,7% de les empreses, un percentatge que puja fins al 23% si es té en compte només el sector industrial. Sectors com el material de transport, amb un 43% d’empreses exportadores, la indústria química, amb un 36%, i el tèxtil, cuir i confecció, amb un 33%, superen àmpliament la mitjana.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet