El CAP Vic Nord recepta exercici físic per combatre alguns dels problemes de salut més habituals entre els seus usuaris

gen. 11, 2013 No Comments by

55 usuaris del CAP Vic Nord, de l’Institut Català dela Salut(ICS), participen aquest curs 2012-2013 en diferents activitats esportives amb l’objectiu de combatre el sedentarisme i millorar així el seu estat de salut. Les activitats, que s’organitzen en col·laboració amb l’Ajuntament de Vic, el Centre Mèdic de l’Esport ila Universitatde Vic, es fan en diferents espais de la ciutat i estan adaptades a les necessitats i la condició física dels pacients. El programa va començar a implantar-se l’any 2005 i des de llavors ja se n’han beneficiat més de 300 pacients del centre.

Els usuaris són persones amb patologies com atrosis, obesitat, diabetis o ansietat i que porten una vida sedentària. Per mitjà de l’activitat física, s’aconsegueix millorar el seu estat de salut global, augmentar la seva autoestima, evitar factors de risc cardiovascular i d’altres en general, incrementar la satisfacció personal i aprendre a conèixer el seu cos i les seves prioritats. El fet de participar en aquesta activitat, a més, afavoreix la convivència, el treball i la interacció amb altres persones i, a mitjà termini, evita el sedentarisme i facilita la incorporació de l’exercici físic com a hàbit en la vida diària dels pacients. La valoració del programa, en els seus set anys de funcionament, és satisfactòria tant per part d’usuaris com de professionals.

El CAP Vic Nord compta amb dos professionals de referència, que són la doctora Pilar Puigdesens i la infermera Elena Casanova. Elles són les que reben les derivacions d’usuaris per part de la resta de professionals del centre, en recullen la documentació clínica i els adrecen a l’activitat que més s’adequa a les seves necessitats. A més de les sessions d’exercici físic, també té lloc una caminada cada setmana.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet