El Consell Comarcal audita 4 escoles del Bages per reduir-hi el consum energètic

gen. 09, 2013 No Comments by

L’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages ha posat en marxa un programa d’auditories per millorar l’eficiència energètica en els centres escolars de la comarca i aplicar-hi mesures d’estalvi. En la primera fase, s’està treballant a l’escola Doctor Ferrer d’Artés, la Francesc Macià de Súria, la Sant Vicenç de Sant Vicenç de Castellet i la Riu d’Or de Santpedor.

A cada centre s’instal·larà un aparell de mesura del consum elèctric i temperatura i es farà la recollida i anàlisi de les dades obtingudes, centrades principalment en l’àmbit tèrmic (calefacció) i l’elèctric. També s’obtindran termografies dels tancaments per detectar fuites de calor.

En base a la diagnosi, es faran propostes d’actuació dirigides a millorar  l’estalvi i l’eficiència energètica del centre. Caldrà fer una valoració estimativa del cost de les propostes i de la seva amortització i es prioritzaran les propostes d’actuació “low cost”, basades en canvis d’hàbits del dia a dia.

A més, a cada centre es formarà un gestor energètic del centre, que serà la persona encarregada de fer seguiment de l’aplicació de les mesures i del cost energètic.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet