Sant Vicenç de Castellet presenta el projecte ‘SOM-hi!’ que donarà feina a 20 persones del municipi el 2013

des. 28, 2012 No Comments by

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat el Projecte SOM-hi! que pretén ajudar a combatre l’atur i fomentar les polítiques d’ocupació amb un pressupost de 280.000 euros per a l’any 2013. El compromís és donar feina a 20 persones del municipi en diferents fases a partir de gener. L’ocupació i la promoció econòmica del municipi són dues de les grans preocupacions de l’equip de Govern que utilitzarà el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) per a vehicular aquest projecte. Sant Vicenç de Castellet té una taxa d’atur superior al 20% amb més d’un miler de persones desocupades i és un dels municipis de la comarca més afectats per la crisi.

Tres eixos

Per fer front a aquesta situació s’impulsa el projecte SOM-hi! a través de tres eixos: aplicació d’un pla d’inserció laboral, incentivar l’ocupació i la creació d’uns premis per a l’emprenedoria i fomentar la formació dels adults i el coneixement de les tecnologies de la informació i la comunicació. L’Ajuntament actuarà a partir de la transversalitat i per això implicarà pràcticament totes les regidories del consistori. Es preveuen accions des de les àrees de Promoció Econòmica, Comerç, Hisenda, Recursos Humans, Serveis Socials, Serveis i Via Pública, Ensenyament i Administració i Noves Tecnologies.

Contractació de 20 persones

El Pla d’inserció laboral preveu la contractació de 20 persones del municipi en diferents fases. El pressupost municipal preveu una partida de 40.000 euros per donar feina a 14 persones durant un termini de tres mesos per dur a terme obres d’interès social i/o general que seran determinades per la regidoria de Serveis i Via Pública. Les contractacions s’aniran fent cada trimestre i els primers ocupats començaran a treballar el gener. Es prioritzaran les persones amb majors dificultats econòmiques i socials i es reservaran dos llocs de treball per al col·lectiu de dones i dos més per al col·lectiu de joves. En paral·lel, es destinarà un total de 140.000 euros a la formalització de sis contractes per reforçar el Servei de la Brigada Municipald’Obres i poder dur a terme els compromisos adoptats amb la ciutadania a través del PAM 2012-2015: Sant Vicenç Despert@!

Ocupació

El segon eix fa referència a la dinamització de l’ocupació i a la creació dels premis a l’emprenedoria. Les regidories de Promoció Econòmica i Comerç mantindran una relació fluïda amb les empreses i els comerços del municipi per tal que es puguin cobrir els llocs de treball que es demandin a través del Servei d’Ocupació Municipal (SOM). Des d’aquí es crearà un circuit de treball a través del qual es mantindrà una relació constant amb les empreses per poder oferir les persones candidates del municipi en els llocs de treball que es requereixin. Aquesta tasca permetrà, a més, mantenir tres llocs de treball a l’Ajuntament (tècnica d’Ocupació, informàtic i tècnica de Joventut).

Fomentar l’emprenedoria

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet també treballarà per fomentar l’emprenedoria entre les empreses i ciutadans que engeguin nous projectes. Es tracta d’una iniciativa pionera al municipi que preveu destinar 15.000 euros a la creació dels premis a l’emprenedoria per incentivar l’autoocupació i la generació d’activitat al municipi. Així mateix, s’estudiarà la possibilitat d’aprovar bonificacions fiscals per fomentar l’activitat d’empreses i emprenedors.

Potenciar la formació

El tercer àmbit d’actuació del projecte SOM-hi! fa referència a la formació. L’Ajuntament compta amb una partida de 10.000 euros per recuperar l’Escola d’Adults. Des del SOM, i en el marc del Projecte d’administració electrònica @SantVicenç, s’oferiran cursos relacionats amb les noves tecnologies per millorar l’ocupabilitat i els recursos de les persones que estan en procés de recerca de feina. També s’oferiran cursos i tallers adreçats a les empreses per dotar-los de més recursos per interactuar amb l’Ajuntament, a través de l’administració electrònica, i guanyar agilitat i temps en la tramitació de permisos i altres tràmits burocràtics.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet