El Rotary Club Manresa-Bages organitza el Concert de Reis amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

des. 19, 2012 No Comments by

Presentació del Concert de Reis i de l’entitat premiada, aquest migdia. D’esquerra a dreta, Gemma Rafel, presidenta d’ARANS; Montserrat Clop, presidenta del Rotary Club Manresa-Bages i Josep Ferré, director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

El diumenge 13 de gener se celebrarà l’onzena edició del Concert de Reis organitzat pel Rotary Club Manresa-Bages que servirà per posar el punt i final a les festes nadalenques. Serà a partir de les 6 de la tarda al Teatre Kursaal de Manresa. L’Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigida per Josep Ferré, serà l’encarregada d’oferir aquest concert.

Serà un concert de Valsos i Danses que ja ha esdevingut tradicional en aquestes festes nadalenques. Les obertures, marxes i polques de la família Strauss seran la base del programa que combina la música i el bon humor. Un espectacle on no hi faltaran les sorpreses, ideal per gaudir-lo en família.

 

Per segon any, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat comptarà amb la participació del Cor Infantil i Cor Jove de l’Escola Coral de l’Orfeó Manresà que oferiran un repertori de nadales.

L’objectiu del Rotary Club Manresa-Bages és intentar omplir el Kursaal ja que els beneficis que s’obtenen d’aquest concert serveixen com a dotació econòmica per al Premi Simeó Selga. Aquest guardó s’ha atorgat enguany a l’Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords, ARANS, pel Projecte d’atenció a les persones amb dificultats auditives i/o logopèdiques sense recursos.

Rotary Club Manresa-Bages entregarà aquest premi en el decurs del concert que programa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i d’un centenar d’empreses de la comarca del Bages. En les darreres edicions l’import ha estat de 6.000 euros.

 

Les localitats per al concert es poden adquirir, per 22 euros, a les taquilles del Teatre Kursaal, per telèfon 93 872 36 36 o mitjançant la web www.kursaal.cat. A més, enguany, amb l’objectiu d’aconseguir ampliar la dotació econòmica del premi, es disposa d’una FILA 0. Per això, tothom qui hi vulgui col·laborar, pot fer aportacions al número de compte de Catalunya Caixa: 2013 6010 13 0201330508. S’aconsella que en fer l’aportació s’hi faci constar el nom, a no ser que es vulgui quedar en l’anonimat.

Premi Simeó Selga

L’Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords, ARANS, ha obtingut l’onzena edició del Premi Simeó Selga que atorga el Rotary Club Manresa-Bages. ARANS és una entitat sense ànim de lucre dedicada, des dels seus inicis l’any 1968,  a l’atenció d’infants sords. Al llarg de més de 40 anys la seva trajectòria ha evolucionat per atendre a totes les persones, de qualsevol edat, que presentin alguna dificultat amb la parla, el llenguatge o la veu. El Projecte d’atenció a les persones amb dificultats auditives i/o logopèdiques sense recursos és la iniciativa guardonada amb la que ARANS vol atendre a tothom qui ho necessiti.

 

ARANS atén anualment entre 65 i 75 casos, però la realitat actual amb falta d’ajudes i subvencions està posant en perill l’atenció que ofereix no només a usuaris del Bages sinó de tota la Catalunya central. I és que aquesta entitat és la única del territori que disposa d’un centre de reeducació auditiva i logopèdica equipat amb el material necessari i amb un equip de professionals especialitzat.

Programa del XI Concert de Reis

El concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigida per Josep Ferré,  es dividirà en dues parts. La primera començarà amb el “Vals de les flors” de Pytor Ilych Tchaikowsky, continuarà amb la “Dansa hongaresa nùm. 1” de Johannes Brahms i la “Tirolese & Bolero” de Benjamin Britten. Per tancar aquesta primera part s’interpretarà la sardana “Sol ixent” d’Eduard Toldrà i les nadales catalanes de Salvador Brotons.

 

La segona part arrencarà amb “Foxtrot” de Pablo Sorozabal i “There will never be another you” de Gordon Dexter. El concert encararà la recta final amb la interpretació de 4 peces de Johan Strauss jr: “Galop dels bandits”, “Veus Primavera”, “Eljen a Magyar” i “El bell Danubi blau”, que tancarà l’actuació.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet