La Cambra impulsa les petites i mitjanes empreses a entrar en el comerç electrònic

des. 03, 2012 No Comments by

La Cambrade Comerç de Manresa vol que les empreses del Bages entrin en el comerç electrònic i per aquest motiu iniciarà un seguit d’accions que són possibles gràcies a un acord signat ambla DireccióGeneralde Telecomunicacions i Societat dela Informaciódela Generalitat.L’objectiu és sensibilitzar les petites i mitjanes empreses, sobretot del sector comerç i serveis, per a què tinguin en compte totes les possibilitats que els ofereixen les plataformes de venda on line. Inicialment hi ha dues accions previstes, una jornada i un taller, que són gratuïtes i tindran lloc els propers dies 10 i 17 de desembre.

A Espanya un 67% de les empreses de més de 10 treballadors disposen de pàgina web, però en empreses d’1 a 9 treballadors només en té el 25%. Es calcula que l’any 2011, tan sols el 12% de les empreses de més de 10 empleats va rebre alguna comanda on line, fet que situa l’estat en la dissetena posició dels països dela UnióEuropea.En canvi, hi ha pràcticament el doble d’empreses que fan comandes on line. Tot i que la presència de les empreses a les xarxes socials s’ha multiplicat els darrers anys, només un 12% de les empreses que hi són declaren que la seva presència a Facebook respon a una estratègia per augmentar les vendes.

El taller i la jornada quela Cambraha programat han de servir per explicar a les empreses els avantatges del comerç electrònic com a nou canal de venda i com a plataforma per obrir nous mercats tant nacionals com internacionals. S’analitzaran les claus per tenir èxit al comerç electrònic i hi haurà lloc per exposar casos d’èxit d’empreses que hagin convertit en comerç on line en una eina per incrementar les vendes. En el cas del taller, que tindrà un plantejament més pràctic, es presentaran diferents plataformes de venda on line.

Les sessions tindran lloc els dilluns 10 i 17 de desembre, a les 3 de la tarda. Seran impartides per Jordi Argelich, consultor en màrqueting digital i solucions TIC, professionalment dedicat a ajudar les empreses en processos d’internacionalització a través d’internet. Imparteix de forma habitual nombrosos seminaris en els àmbits del màrqueting digital i les solucions web, quasi sempre enfocats a la pime i al comerç.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet