140 traumatòlegs i neurocirurgians de l’estat es troben al Bages en la reunió de columna d’Althaia

nov. 30, 2012 No Comments by

Imatge de la jornada

Aquest migdia ha finalitzat la “V Reunión de columna” que ha tingut lloc a Món Sant Benet amb la participació de 140 traumatòlegs i neurocirurgians d’arreu de l’estat espanyol. La trobada, que enguany se centrava amb l’espondilolistesi ístmica, ha estat organitzada per la Unitat de Columna del Departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica d’Althaia amb la col·laboració del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Mútua de Terrassa. L’espondilolistesis apareix quan una vèrtebra es desplaça cap endavant, provocant una deformitat en la columna. L’espondilolistesis ístmica, que és la forma més comuna d’aquesta malaltia, està causada per un defecte de l’os que afecta a un 4% de la població.

La taula “Espondilolistesi d’alt grau” és una de les que ha generat més expectació i discussió entre els participants. En ella hi ha participat el Dr. Ibrahim Obeid, traumatòleg de l’Hospital Pellegrin de Bordeus i expert de reconegut prestigi. També han exposat les darreres novetats tècniques sobre l’abordatge i tractament d’aquesta patologia tres experts en la cirurgia de les deformitats de columna com són els traumatòlegs Jesús Burgos, de l’Hospital Ramon y Cajal de Madrid; Rafael González, de l’Hospital d’Alcorcón i Enrique Izquierdo, de l’Hospital de Getafe.

La reunió ha comptat amb la col·laboració del Servei Català de la Salut, la Delegació al Bages del Col·legi de Metges de Barcelona,  la Societat Catalana  de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia,  la Sociedad Española  de Cirugía Ortopédica y Traumatología, el Grupo de Estudio de Enfermedades del Raquis i  la Sociedad Española de Neurocirugía.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet