El Concurs d’Aparadors de Nadal de la Cambra arriba a la 45ena edició obrint-se a la participació ciutadana

nov. 29, 2012 No Comments by

Jaume Pont, president de la UBIC, Pere Casals, president de la Cambra, Sílvia Gratacòs, regidora de Promoció Econòmica, i Llorenç Juanola, president de la comissió de Comerç de la Cambra

El Concurs d’Aparadors de Nadal dela Cambra arriba enguany a la 45ena edició amb la voluntat de convertir-se en una eina de dinamització del comerç de Manresa en unes dates clau per aquest sector. Per primera vegada, el concurs s’obre a la participació ciutadana, de manera que l’aparador guanyador no l’escollirà un jurat sinó que sorgirà d’una votació popular en què podran participar totes les persones que ho vulguin. D’aquesta manera, es vol fomentar l’apropament del comerç als ciutadans i estimular la interacció entre els establiments comercials i els seus clients. El concurs compta amb la implicació dela Unióde Botiguers i Comerciants de la ciutat i de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Manresa.

Les votacions es faran de manera electrònica a través d’un aplicatiu específic en el qual es podrà escollir només un dels establiments participants al concurs. L’eina per fer les votacions serà accessible des del web de la Cambra(www.cambramanresa.cat) i des dels codis QR que apareixeran als cartells que distingiran els aparadors concursants. Només es podrà emetre un vot des de cada dispositiu, mòbil o fix.

Dilluns, s’obren les inscripcions

Les inscripcions per part dels comerços podran fer-se a partir del proper dilluns, 3 de desembre, i fins el dia 14 de desembre. Els establiments que vulguin apuntar-s’hi cal que es dirigeixin a la Cambra, personalment o per telèfon (93 872 42 22) o correu electrònic (jmonge@cambramanresa.org). La inscripció és gratuïta. El període de votacions s’obrirà el dilluns 10 de desembre a partir de les 00.00 hores i es tancarà el dia 18 de desembre també a les 00.00 hores. Cal tenir en compte que com més aviat s’inscriguin els comerços, més temps hi haurà perquè els ciutadans puguin votar-los. Des dela Cambra s’anima a tots els establiments a què donin a conèixer la iniciativa entre els seus clients, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim de participació possible.

El veredicte es donarà a conèixer el dia 20 de desembre, en un acte públic que tindrà lloc ala Cambra.Hihaurà un premi de 300 € en metàl·lic per al primer classificat, 200 € per al segon i 100 € per al tercer.

45 anys de Concurs d’Aparadors

El Concurs d’Aparadors de Nadal va celebrar-se per primera vegada l’any 1967 i, tot i que a l’acta no hi consta l’establiment guanyador, sí que es recull que es van repartir 17.000 pessetes en premis i que va ser tot un èxit de participació. En les edicions més reeixides, es van arribar a registrar fins a quaranta establiments participants. Actualment, s’hi inscriuen una vintena d’establiments cada any. Els últims tres anys, el guanyador ha estat la botiga d’articles eròticsLa Pomad’Eva, tot i que un dels sectors tradicionalment guanyadors ha estat el de les floristeries. Aquest any 2012 el concurs entra en una nova etapa, marcada per les noves tecnologies i les xarxes socials.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet