El Consell Comarcal comença a difondre mensualment les dades d’atur i contractació dels municipis de la comarca

nov. 28, 2012 No Comments by

El Consell Comarcal del Bages ha començat a editar el document “L’Observatori del Bages”, una nova eina d’informació socioeconòmica que ofereix dades actualitzades sobre l’evolució de l’atur i la contractació al Bages, municipi per municipi. Es tracta d’un butlletí mensual detallat i exhaustiu que, mitjançant taules i gràfics, recull les últimes dades sobre mercat de treball referents a la comarca del Bages, extretes de dues fonts oficials, el web del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’aplicatiu Hermes de la Diputació de Barcelona.

El document analitza l’evolució mensual i anual de l’atur i la contractació i destaca les característiques del mercat laboral bagenc en comparació amb la província de Barcelona i altres comarques centrals. Ofereix dades per sexe, origen dels treballadors desocupats, edat, pel temps que fa que estan a l’atur, el nivell d’instrucció, el sector econòmic del qual provenen, i l’ocupació que exercien abans d’inscriure’s com a demandants d’ocupació. Pel que fa a la contractació, també ofereix dades sobre els tipus de contractes que s’han formalitzat, la taxa de contractes indefinits, la durada dels contractes temporals, i la grandària de les empreses que han incorporat treballadors l’últim mes. A més, el document indica quins contractes s’han formalitzat mitjançant empreses de treball temporal.

“L’Observatori del Bages” ofereix també un càlcul de la taxa d’atur comarcal i les taxes d’atur de cadascun dels 35 municipis del Bages, segons la metodologia de la Xarxa d’Observatoris de Desenvolupament Local de la Diputació de Barcelona, en base a la població activa estimada del 2011.

Els butlletins mensuals de “L’Observatori del Bages” són consultables on-line a través del web del Consell, www.ccbages.cat, i es difondran mitjançant correu electrònic entre els Ajuntaments de la comarca i altres entitats socioeconòmiques. Ja hi ha disponibles els números corresponents als mesos de setembre i octubre de 2012.

L’elaboració i difusió d’aquest butlletí mensual compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i permet al Consell Comarcal del Bages entrar a formar part de la Xarxa d’Observatoris de Desenvolupament Local de la província de Barcelona.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet