La reunió de columna d’Althaia es consolida arribant a la cinquena edició

nov. 27, 2012 No Comments by

Un centenar de traumatòlegs i neurocirurgians d’arreu de l’estat espanyol participaran ala “V Reuniónde columna”, els propers 29 i 30 de novembre, que enguany se centra amb l’espondilolistesis ístmica. La trobada està organitzada per la Unitat  de Columna del Departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica d’Althaia amb la col·laboració del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Mútua de Terrassa.

Un dels principals objectius és que traumatòlegs i neurocirurgians puguin compartir coneixements i avaluïn les possibilitats de treballar de manera coordinada i transversal per fer un millor abordatge terapèutic de les patologies que afecten la columna vertebral. En aquesta edició se centraran en l’espondilolistesis, que apareix quan una vèrtebra es desplaça cap endavant, provocant una deformitat enla columna. L’espondilolistesis ístmica, que és la forma més comuna d’aquesta malaltia, està causada per un defecte de l’os que afecta a un 4% de la població.

Durant els dos dies que durarà la reunió s’analitzaran diferents aspectes sobre aquesta patologia i s’exposaran diferents tendències en el seu abordatge i tractament. A banda, també s’estudiaran diferents alternatives a la cirurgia convencional de columna.

La trobada comptarà amb la participació de ponents de reconegut prestigi com el Dr. Jean Paul Steib, del servei de cirurgia del raquis de l’Hospital Universitari d’Estrasbug o el Dr. Ibrahim Obeid, traumatòleg de l’Hospital Pellegrin de Bordeus. Aquest últim compartirà taula amb tres experts en la cirurgia de les deformitats de columna com són els traumatòlegs Jesús Burgos, de l’Hospital Ramon y Cajal de Madrid; Rafael González, del Parc Taulí i Enrique Izquierdo, de l’Hospital de Getafe.

La reunió compta amb la col·laboració del Servei Català de la Salut, la Delegació al Bages del Col·legi de Metges de Barcelona, la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, la Sociedad Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología, el Grupo de Estudio de Enfermedades del Raquis i la Sociedad Españolade Neurocirugía.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet