El mercat de segona mà i els tallers a les escoles, reclams de la Setmana del Medi Ambient de Sant Vicenç

nov. 23, 2012 No Comments by

Imatge del cartell amb els actes programats

La vuitena Setmana del Medi Ambient de Sant Vicenç de Castellet comença dilluns i s’allargarà fins diumenge amb la voluntat de seguir treballant per tenir un municipi més sostenible i reforçar la sensibilització ciutadana. El mercat de segona mà és un dels grans reclams del programa d’actes que s’emmarca en la Setmana Europea de Prevenció de Residus. La cinquena edició del mercat se celebrarà dissabte al matí a la plaça de l’Ajuntament i és obert a totes les persones que tinguin objectes que es puguin reutilitzar. Les inscripcions s’han de fer a l’OAC i hi haurà xocolatada per a tots els participants.

Tallers a les escoles

Durant tota la setmana es durà a terme una activitat de sensibilització ambiental a les escoles per promoure la reducció d’embolcalls que porten els nens i nenes per esmorzar. Els tallers volen reduir els residus, donar a conèixer l’origen dels materials amb què es fabriquen aquests embolcalls i fomentar un estil de vida saludable i els productes de proximitat. Es duran a terme a les tres escoles de primària del poble (Escola Sant Vicenç, Escola Puigsoler i Escola FEDAC Dominiques) i s’emmarquen en els actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

 

Activitats a la natura

La Setmana del Medi Ambient també preveu les sortides a la natura. Dimecres es realitzarà una activitat de retorn al medi d’una au del Centre de recuperació de fauna salvatge de Torrefarussa. L’activitat anirà a càrrec d’un agent Major de l’Especialitat de la Fauna Protegida, de la Caça i de la Pesca del cos d’Agents Rurals del Bages. Diumenge es posarà el punt i final al programa d’actes amb una sortida per presentar el nou itinerari de senyalització rural fins a Sant Jaume de Vallhonesta pel camí dels maquis. La ruta SL-C61 forma part dels itineraris del parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

La Setmana del Medi Ambient és organitzada des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, compta amb el patrocini d’Urbaser i té el suport de nombroses empreses, entitats i institucions.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet