La campanya del #25N també té vida pròpia a Twitter

nov. 20, 2012 No Comments by

MARC CODINA

Encarem els darrers dies de campanya i molts ciutadans, però també alguns candidats comencen a donar mostres d’esgotament. N’hi ha que plantegen que amb una setmana n’hi hauria d’haver prou, altres pensen que ni tan sols això seria necessari i els més romàntics gaudeixen cada vespre davant la possibilitat de triar a qui anar a escoltar. A la xarxa, mentrestant, la campanya bull. I concretament ho fa a Twitter. Els partits ho saben i per això destinen recursos i esforços a tenir presència a la xarxa social del moment. L’humor i alguna dosi de mala llet distreuen el personal, mentre la campanya va avançant. La irrupció de les xarxes socials canvia moltes coses i les dinàmiques electorals també. La jornada de reflexió passa a millor vida en l’àmbit del social media i fins i tot el mateix dia de les votacions estic convençut que rebrem desenes de missatges descarats i no tan descarats demanant-nos el vot.

 

El debat a set, moment estrella

El #debatTV3 de diumenge ha estat fins ara el moment culminant de la campanya a Twitter. Durant l’emissió del programa l’etiqueta #debatTV3 va ser trending topic mundial i es van reproduir uns 20.000 tuits (16 per segon). Fins i tot algun dels candidats va piular durant l’emissió del programa. Òbviament ho feia el seu equip. La majoria compta amb un suport extern per mantenir actualitzat el seu perfil amb piulades d’agraïment, missatges de partit, respostes, reflexions, etc. Tots els aspirants a la presidència de la Generalitat tenen un perfil personal amb l’única excepció d’Artur Mas que difon la seva activitat a través del perfil del partit.

 

Si teniu curiositat aquí podeu veure el rànquing dels candidats amb representació al Parlament a Twitter

@junqueras: 33.617 seguidors

@Albert_Rivera: 30.189 seguidors

@alfonslopeztena: 22.260 seguidors

@ciu: 19.958 seguidors

@herrerajoan: 15.468 seguidors

@pere_navarro: 9.373 seguidors

@AliciaSCamacho: 8.542 seguidors

Blog CatPress

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet